Cisco har en tredjedel færre ordrer i bogen

Et fald i nytilkomne ordrer på 30 procent på et år bekymrer analytikere og investorer. Cisco Systems nedtoner betydningen og forventer at nå såvel den budgetterede omsætning som indtjening.

Onsdag meddelte Cisco Systems, at dets tilgang af nye ordrer, der venter på at blive udført, er faldet med 30 procent i forhold til samme kvartal året før, hvilket straks fik analytikere til at rynke på brynene.

Tim Luke, der er analytiker hos Lehman Brothers, siger til Financial Times, at sådan et øjebliksbillede af ordrebogen viser en meget afdæmpet efterspørgsel på netværksudstyr, og at Cisco derfor ikke skal forvente den vækst, der normalt ses i sidste halvdel af kalenderåret.

Cisco nedtoner betydningen af ordretilbagegangen. Selskabet mener ikke, at øjebliksbilledet af ordrebogen på en tilfældig dag nødvendigvis afspejler, hvad det reelle salg bliver i fremtiden.

Den konkrete nedgang i ordrer er på 4,8 milliarder kroner, men alligevel har Cisco valgt ikke at justere forventningerne til kvartalets resultat.

Således regner Cisco med at omsætningen bliver den samme i første kvartal af det nye finansår som i det foregående kvartal, hvor den lå på knap 37 milliarder kroner.

Ifølge Cisco er årsagen til nedgangen i antallet af nye ordrer, der endnu ikke er ført ud i livet, at selskabet har forsøgt at minimere den tid, der går, fra en ordre bliver modtaget, til den bliver effektueret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere