Nyt Microsoft-værktøj indsamler digitale beviser

Nu kan politiets efterforskere sikre alle digitale beviser på en computer i løbet af få minutter med en lille mobil USB-enhed.

Microsoft har udviklet en lille USB-stick som politiets efterforskere kan bruge til at trække digitalt bevismateriale ud af computere i løbet af blot 10-20 minutter. Normalt tager det flere timer at sortere gennem de mange data på en computer, men den lille USB-enhed indeholder en række programmer, som automatisk kan knække kodeord, analysere computerens internet-aktivitet og finde andre data, der kan være værdifulde i efterforskningen.

Dermed behøver politiet ikke længere beslaglægge en computer, slukke for strømmen og transportere den til stationen - med risiko for, at data går tabt - men kan foretage selve indsamlingen af bevismateriale på stedet.

Den såkaldte Computer Online Forensic Evidence Extractor (forkortet COFEE) anvendes allerede af 2.000 efterforskere i 15 lande, herunder Tyskland, USA og New Zealand. Microsoft har foræret de små USB-enheder gratis til politiet i det sidste års tid.

I denne uge er efterforskere fra 35 lande samlet til konferencen Law Enforcement Technology (LE Tech) 2008 i Redmond, hvor Microsoft vil demonstrere COFEE og andre værktøjer, der skal hjælpe i bekæmpelsen af elektronisk kriminalitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere