Mange computere glemmes i lufthavnen

I lufthavnens mylder og trængsel er det nemt at miste sin computer - og tyvene står i kø.

En rundspørge blandt de ti største lufthavne i Tyskland, Østrig og Schweiz viser at der hvert år glemmes mere end 5.000 bærbare computere, pda'er og andre mobile enheder, som havner på hittegods-kontoret. I tre ud af fire tilfælde melder ejeren sig inden for en uges tid - men resten ligger ofte i månedsvis, inden lufthavnen sætter genstandene til salg på en offentlig auktion.

Harddiskene bliver slettet inden computerne bortauktioneres, men alligevel er der en risiko for, at følsomme oplysninger falder i hænderne på de forkerte. Det mener sikkerhedsfirmaet Utimaco, der har gennemført rundspørgen.

Utimaco sælger selv software som beskytter harddiskens indhold. Firmaet gør opmærksom på, at indholdet sagtens kan genskabes efter en normal sletning.

Ironisk nok er det netop de skærkede sikkerheds-foranstaltninger i lufthavnene, der er skyld i at stadig flere computere og mobiltelefoner glemmes. Der er trængsel og lange køer ved sikkerhedskontrollen, ofte bliver passagerne bedt om at åbne håndbaggagen, og så glemmer man let at få det hele pakket sammen igen.

Fænomenet er især udbredt blandt de lufthavne der tilbyder mange kortdistance-flyvninger, som typisk benyttes af forretningsrejsende.

Der er også stor risiko for tyveri af pc'er i lufthavnen. Utimaco har spurgt 200 firmaer med 50-500 medarbejdere om, hvor de oftest får stjålet firma-notebooks. Hele 31 pct. svarer lufthavne, fulgt af hoteller med 29 pct. og offentlige transportmidler med 20 pct. Kun 4 pct. mener at risikoen for tyveri er størst i restauranter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere