Dansk firma sælger ulovlige mobil-dræbere

Elektronikfirmaet Danbit sælger en billig støjsender, som blokerer for mobiltelefoni. Men støjsenderen er ulovlig i Danmark.

Den danske elektronikleverandør Danbit overtræder loven ved at markedsføre en støjsender, GSM Killer, som blokerer for alle signaler til og fra mobiltelefoner inden for en radius på 10 meter. I Danmark er det ulovligt at sælge udstyr, som generer radiokommunikation, skriver Ingeniøren|net.

I en pressemeddelelse henviser Danbit selv til statens »snævertsynede« holdning og sammenligner med forbudet mod parabolantenner i 80'erne og den flydende radiostation Radio Mercur i 1962.

»Danbit sætter landets og borgernes sikkerhed højere end en tilfældig offentlig styrelses udsigtsløse holdning,« fremfører selskabet.

På Danbits hjemmeside kan man læse at støjsenderen er perfekt til teatersale, mødelokaler, fængsler og skolelokaler. Men leverandøren lover samtidig, at man kun vil sælge støjsenderen til Kongehuset, Forsvaret, ambassader og lignende instanser.

Danbit fortæller at man allerede har solgt nogle eksemplarer af GSM Killer-produktet til militæret. Markedsføringschef Nick Keller fra Danbit betegner aktionen som et opråb til politikerne.

»Vi forventer selvfølgelig ikke, at der vil være ret mange offentlige myndigheder, der vil overtræde loven ved at købe støjsenderen, så det her er ikke noget, vi bliver rige af,« siger Nick Keller til Ingeniøren|net.

Støjsenderen sender et signal der blokerer den såkaldte BCCH (Broadcast Control Channel) mellem mobiltelefonen og teleselskabets sendemast. Prisen er 1.599 kroner ekskl. moms eller 2.075 kroner for en bærbar udgave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere