Gammelt spøgelse gav Olicom millionoverskud

Selv om ventureselskabet Olicom ikke kan finde købere til sine porteføljeselskaber, fik virksomheden et overskud på 9,2 millioner kroner i 2003. Primært på grund af en positiv udvikling i selskabets afviklingsaktiviteter.

Det fondsbørsnoterede ventureselskab Olicom fik et overskud på 9,2 millioner kroner i 2003 mod et forventet underskud på ti millioner kroner. I 2002 fik Olicom et underskud på 18 millioner kroner.

Det forbedrede resultat skyldes primært en opskrivning af værdien af selskabets otte porteføljevirksomheder, samt uventede indtægter fra fortiden.Olicom slæber rundt på et gammelt spøgelse, efter selskabet i 1999 frasolgte samtlige af sine hovedaktiviteter. De sidste rester af selskabets produktion af netværksudstyr endte i et slagsmål i EU-domstolen om tilbagebetaling af told. I 2003 blev sagen endeligt afsluttet og gav Olicom ekstraindtægter på to millioner kroner.

Resultatet af selve Olicom-forretningen og porteføljeselskaberne blev et underskud på 5,4 millioner kroner.

Efter frasalget i 1999 investerede ventureselskabet i ialt 13 mindre virksomheder - og det er disse, som man fortsat plejer. Der er dog kun otte tilbage i folden - resten er enten lukkede eller solgt fra.

I 2004 vil Olicom koncentrere indsatsen om de tilbageværende selskaber, hvoraf flere vurderes som modne til at blive solgt fra. Endnu har Olicom dog ikke haft held til at finde nogle købere. Såfremt det heller ikke lykkes i 2004, venter Olicom et underskud på ti millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere