Hackede sig til penge fra verdens rigeste

Ved hjælp af computere i det lokale bibliotek lykkes det en amerikansk hacker at stjæle penge fra både Steven Spielberg, George Lucas og Oracles Larry Ellison.

Den 32-årige amerikaner Abraham Abdallah er blevet anholdt og anklaget for at have stået bag det hidtil største tilfælde af svindel over Internet. Igennem seks måneder hævede Abdallah penge fra konti, der tilhørte verdens rigeste mennesker, skriver New York Post.


Abdallah benyttede Forbes liste over de 400 rigeste mennesker i verden til at finde sine ofre. Via computere på det lokale bibliotek, voice mail og mobiltelefoner med Internet lykkedes det den 32-årige at svindle en række kreditkortselskaber til at udlevere kontoudtog på en række af deres klienter. Disse udtog brugte Abdallah til at skabe "falske identiteter" og få adgang til ofrenes konti.


Ifølge avisen lykkedes det Abdallah at stjæle penge fra så prominente navne som Steven Spielberg, George Lucas, Oprah Winfrey, Ross Perot, Ted Turner, Larry Ellison, David Geffen og Mivhael Eisner.


Da politiet i sidste måned arresterede Addallah fandt de Forbes liste over de 400 mennesker, fyldt med noter om bankkonti, personnumre, telefonnumre og andre oplysninger.


Abdallah er nu arresteret og sigtet for svindel. Han påstår, at han ikke er skyldig i sigtelserne.


(Kilde: New York Post)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere