Mobilt bredbånd stormer frem

Allerede sidste år, hvor kun et enkelt teleselskab tilbød mobile bredbåndløsninger, voksede trafikken så meget, at antal downloadede megabytes blev syvdoblet.

Selvom de færreste har tvivlet på, at det går opad snarere end nedad for udbredelsen af det mobile bredbånd, er nye tal måske en indikator for, at væksten er større end ventet. Tal fra IT- og Telestyrelsens halvårlige telestatistik, som
offentliggøres efter påske, viser en syvdobling af datatrafik på mobile bredbånd fra første til andet halvår 2007.

Da Telia, TDC, Cybercity og andre først kom til ved årsskiftet, er det reelt kun teleselskabet 3, der kunne tilbyde turbo-3G-surf på bærbare pc i perioden, som er omfattet af tallene.

Telestyrelsens tal matcher da også meget godt 3's egene tal, bekræfter pressechef Stine Green Paulsen.

Den voldsomme stigning i trafikken på det mobile bredbånd er sket fra første halvår af 2007 til andet halvår. Trafikken er i denne periode steget fra 79 millioner MB til 564 millioner MB, oplyser IT- og Telestyrelsen.

Ifølge styrelsen er det ikke muligt at sige, hvor meget af trafikken, der er knyttet til avanceret mobilt indhold, hvor selve mobiltelefonen benytter særlige tjenester, og
hvor meget af datatrafikken, som hænger sammen med, at mobilnettene blot bruges som genvej til internettet.

Ikke desto mindre har ingen ringere end selveste videnskabsministeren fundet anledning til at tage rosende ord i sin mund over muligheden for at få internet på farten.

»De stærke væksttal viser, at konkurrencen nu har tilvejebragt priser og løsninger, som danskerne finder attraktive. Det mobile bredbånd giver os en
fleksibel genvej til internettet,« siger videnskabsminister Helge Sander ifølge en pressemeddelelse fra IT- og Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere