Krig om 10.000 fiber-kunder

Sagen om det krakkede MidtVest Bredbånd er kun halvt færdig: Smile sagsøger norske Altibox for retten til at levere indhold på fibernettet.

Elselskabernes planer om at kun at satse på lukkede net kan føre til slagmål mellem indholdsleverandørerne. Det viser sagen om det krakkede MidtVest Bredbånd.

Da konkursboet i sommer afhændede kundedatabasen til norske Altibox, troede parterne formentlig, at det endelig var lykkedes at udrede trådene efter MidtVest Bredbånd, der var blevet erkæret konkurs tidligere på året.

Altibox købte sig retten til at levere indhold til de 10.000 private kunder på MidtVest-fibernettet i juni. Men den handel bestrides af firmaet SmileContent. Smile lever lige som Altibox af at levere indhold som tv og internet på et fysisk net drevet af andre.

Frem til konkursen af MidtVest Bredbånd var det Smile, der stod for indholdet. Nu har Smile slet og ret stævnet Altibox med krav om en erstatning på et tocifret millionbeløb, erfarer ComON.

Smiles påstand er, at selskabet havde eneret til at være leverandør af indhold på MidtVest-fibernettet – og den ret må gælde fortsat, mener man.

Hos både Smile og Altibox bekræfter man stævningen.

”Det er rigtigt, at vi har stævnet Altibox på grund af uenighed om aftalen,” siger Kim Wehrs, direktør for Smile Content.

Smile er hovedelement i det nye fælles indholdsselskab, som elselskaberne vil lancere. Smile havde tidligere også stævnet konkursboet efter MidtVest Bredbånd, men den sag er siden trukket tilbage.

Altibox er først nu begyndt at levere sit eget indhold til de 10.000 kunder fra MidtVest-konkursen – selvom det er fire måneder siden aftalen kom i hus. Den lange ventetid skyldes dog primært tekniske udfordringer, da Altibox-systemet har en anden teknisk platform end det indhold, der hidtil blev leveret fra Smile.

”Men retssagen har selvfølgelig ikke gjort samarbejdet med Smile bedre,” erkender Altibox- direktør Lars Peter Christiansen.

Det fysiske fibernet, som Altibox leverer sit indhold på, er ejet af de oprindelige lokale energiselskaber, der stod bag Midtvest Bredbånd.

 

Få overblikket med ComONs nyhedsbrev. Tilmeld dig her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere