Enighed om fælles betegnelse for virus

For at undgå navnekaos er antivirus-firmaerne blevet enige om en fælles metode til at navngive nye computervira.

Snart skal det være slut med navneforvirring på sikkerheds-området. En gruppe af sikkerheds- og antivirus-firmaer er nået til enighed med US-Cert om en fælles standard for navngivning af virus og orme. Projektet har fået titlen Common Malware Enumeration (EME) og styres af forsknings-organisationen Mitre.

Deltagerne forpligter sig til at sende eksemplarer af nye vira til Mitre, som herefter automatisk tildeler et navn efter modellen CME-XXX. Den nye Zotob.F-orm, som også kaldes Bozori.B, har eksempelvis fået fællesnavnet CME 15.

Når først en virus har fået tildelt et unikt navn, opfordres alle sikkerheds- og antivirus-firmaerne til at bruge dette navn i deres omtale af virussen. I dag kan firmaerne selv bestemme, hvordan de vil navngive vira, og det har medført at den samme virus ofte figurerer under mange forskellige navne.

Et godt eksempel på navneforvirringen er Mytob.BP-ormen, som også går under navne som Rbot.LQ, Downloader.Generic.GL, Spybot.BCD og Gaobot.worm.g.q.

Blandt de firmaer som deltager i projektet er McAfee, Symantec, Trend Micro, Microsoft, Sophos, Norman, Kaspersky Labs, F-Secure og Computer Associates. Det er frivilligt, om antivirus-firmaerne ønsker at tilslutte sig, men Mitre håber på bred opbakning til initiativet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere