Mobildata sprænger feriebudgettet

Hvis du sender data over mobilen fra udlandet, kan regningen hurtigt løbe op i tusinder af kroner.

Sidste sommer fik EU-Kommissionen lagt et loft på priserne for at ringe hjem og modtage opkald i udlandet med mobiltelefonen. Men teleselskaberne kan stadig selv bestemme prisen for at sende sms-beskeder og hente data med mobilen i udlandet. Og det kan hurtigt blive rigtig dyrt, hvis man sender mange billedbeskeder, henter video eller downloader programmer med sin mobil under ferien.

Priserne kan variere, alt efter, hvilken udenlandsk operatør du bruger, og om du har abonnementsordning eller taletidskort. Dertil kommer, at takseringen hos nogle selskaber sker pr. byte, mens andre takserer pr. påbegyndt 50 KB. MMS afregnes også forskelligt, hvor de fleste afregner for den datamængde, der afsendes, eventuelt tillagt en fast pris for hver MMS.

IT- og Telestyrelsen har forsøgt at samle en pristabel for de fire store teleselskaber i Danmark og den viser at MB-prisen typisk ligger på 100 kr. udenfor Europa. Hvis du f.eks. befinder dig i Asien, og henter et videoklip på 1,5 MB med mobilen, kommer det til at koste 150 kr. En simpel mail med 20 liniers tekst vil koste omkring 1 kr. - så hvis du henter alle mails i indbakken, kan det blive en dyr fornøjelse.

Se hele prissammenligningen hos IT- og Telestyrelsen, hvor der også findes gode råd til, hvad man kan gøre for at holde udgifterne nede.

Både Videnskabsministeriet i Danmark og EU-Kommissionen har truet teleselskaberne med et nyt indgreb for at få sænke data- og sms-priserne over grænserne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere