Dansk webhotel hacket fra Brasilien

Det danske hosting-selskab Web-Sale blev i går udsat for omfattende hacking af en brasiliansk gruppe. Hackerne havde held til at ændre forsider på mere end halvtreds af de sider, der hostes af Web-Sale.

Firmaet Web-Sale, der lever af at levere webhoteller, blev i går udsat for omfattende hacking fra en brasiliansk gruppe. Flere end 50 hjemmesider fik udskiftet deres forside med et deface.

Ifølge sikkerhedstjenesten Safe2day står den brasilianske gruppe ISOTK - In Search Of The Knowledge - bag hackingen. Safe2day skriver, at gruppen har efterladt sin signatur på de berørte kunders hjemmesider.

Skaderne er dog begrænsede. De fleste sider er blevet genindlæst fra back-up. De få, der for nylig har lavet ændringer på forsiden, har selv måttet uploade den igen.

- Skaderne er begrænsede. Vi har på nuværende tidspunkt ikke hørt, om kunder der har mistet data. Vi tager selvfølgelig sagen alvorligt og er i gang med at sikre os, at det ikke kan ske igen, oplyser den driftsanvarlige hos Web-Sale, Palle Svendsen.

Han tilføjer, at Web-Sale vil anmelde hændelsen til politiet, når selskabet selv har undersøgt den til bunds.

- Vi er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvor omfattende skaderne er. Vi har dog ikke fuldt overblik endnu, fordi angrebet skete i går. Lige så snart vi har fået dannet os et overblik, og fået sporet angrebet, vil sagen blive overdraget til politiet, siger Palle Svendsen.

Firmaet har oplyst deres kunder om angrebet via e-mail, og vil sørge for, at det bliver omtalt på Web-Sales hjemmeside.

- Det er vigtigt, at vi er åbne omkring sådanne problemer. Vi har ingen interesse i at skjule det. Det ville ramme vores omdømme som en seriøs virksomhed, siger Palle Svendsen.




IT-JOB

MAN Truck & Bus Danmark A/S

IT Manager

Pharma Nord

Java-udvikler

Vallensbæk Kommune

Digitaliseringskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere