Web-Guiden uge 8

Computer og Internet


Og vi søger videre.


Nu må markedet for søgemaskiner snart være fyldt. Her er endnu en søgemaskine, og den havner desværre i bunken af ikke særligt brugbare sider, f.eks. har de stadigvæk "jul" på som et aktuelt emne, og det virker ikke som om at det er fordi de er på forkant med julen 1998. For nyligt er har der også været snak om at de har kopieret hele deres indeks fra andre søgemaskiner, hvis det er tilfældet er det så groft at man burde boykotte denne søgemaskine.


http://www.skan.dk/


småkage orgie.


Cookies er et emne der er blevet omtalt meget i det sidste år, her er en side der gør noget ved det. Her kan man hente et lille nyttigt program der kan filtrere cookies, så man kun modtager dem man har lyst til. Det er let, nemt og praktisk.


http://www.kburra.com/



 


Det offentlige


det er jo i princippet vores alle sammens.


En del af den offentlige ejendom er jo en lang række slotte og parker, de bliver bestyret af Slots- og Ejendomsstyrelsen. De har lavet en flot side med oversigt over de forskellige anlæg. Især må man fremhæve en flot lille "virtual reality" tur rundt i Christiansborg Slotskirke, lavet i Quicktime VR, det er flot og sjovt.


http://www.ses.dk/


 


Erhverv og økonomi


Lov og orden på nettet??



Så har advokaterne også fundet ud på nettet. Det, som gør denne advokat interessant, er at man får rabat (der står godt nok ikke hvor meget) hvis man kontakter ham over Internettet.


http://www.net-advokaten.dk/



 



Kunst & kultur


Tab og vind med samme sind.


Sport høre jo normalt ind under kulturen, så OL må også være en del af kulturlivet. Man kan se den officielle side af OL her hos den olympiske komite. Siden er lavet flot med en masse flash-animationer, og man kan finde mange spændene ting som f.eks. et olympisk museum.


http://www.olympic.org/


Det passer altså! min onkels hunds forrige ejer så det selv.


Der er nogle historier der er så gode at de aldrig dør - også selv om de aldrig har fundet sted. Disse historier bliver nogle gange en del af den moderne kultur i form af det der kaldes urban legends. En del af disse kan findes her sammen med en sandhedsvurdering af hvert enkelt, for det er faktisk ikke dem alle der er 100% løgn.


http://www.xs4all.nl/~arink/classics.htm


 


Misc og bizar


Ligeud og til højre.



Hvis man skal ud og rejse i bil igennem Europa er dette en side man gør klogt i at kigge på. Her kan man hurtigt og gratis få planlagt turen i mindste detalje. Det er forbløffende let og godt, databasen kende utroligt mange små byer selv i lande som Danmark.


http://www.cwlease.com/


 


Hvis nu man mangler et barn.



Af alle de mærkelige ting som søgemaskiner og andre on-line tjenester finder på må dette være en af de mest bizarre. På søgemaskinen Lycos kan man nu lave en søgning på forsvundne børn, ikke at det ikke kan være formålsrigt, men balancerer det ikke på kanten til det smagløse??


http://www.lycos.com/missingkids/


 


Adgang forbudt for børn under 98.



Det er ikke fordi det et er en grim side i sig selv, det er bare en advarsel til sarte sjæle. Her kan man finde stort set alt hvad der er umoralsk og imod almen dannelse. Der er ikke obskøne billeder, men tekster der giver vejledning i mange forskellige ting som man ikke burde foretage sig.


http://www.crashsite.com/


 



Nyheder & medier


Sammen er vi flest.



I kampen om reklame-kronerne er fem større danske aviser gået sammen om et tilbud til annoncører. Siden findes både på dansk og engelsk og mon ikke at den slags initiativer vil være nødvendige hvis de danske medier skal klare sig i on-line verdenen?


http://www.metropol.dk/


 


 


Social og sundhed


Nej du ser ikke dobbelt.



Tvillinger har det dobbelt så sjovt, det er et af budskaberne på denne side. Den handler kort sagt om alle aspekter af det at være tvilling. Her er råd og vejledning, historier og anekdoter.


http://www.geocities.com/CollegePark/Quad/2134/twin.html


 


Uddannelse


Hest hedder cheval og sådan er det hele vejen..



Ordbøger er dyre - især hvis man ikke skal bruge dem til mere end et par enkelte opslag hvert femte år kan det være en stor udskrivning. På denne side kan man gratis hente flere forskellige elektroniske ordbøger. De er måske ikke så omfattende som de store kendte, men til den pris er der værd at prøve dem før man pantsætter den fædrene gård.


http://www.image.dk/~gustaf/




Hvor lærerne lære.



Her er en utrolig stor side for mennesker der underviser. Selvfølgelig er meget af det baseret på det amerikanske undervisningssystem, men der er også meget almen inspiration.


http://www.education-world.com/



De tænkte altså var de.



Der har været mange store tænkere igennem tiderne, her er en del af dem samlet med biografier og bibliografier. Man kan godt være uenig med ophavsmanden til siden om hvem der burde være med og hvem der godt kunne undværes, men der er vist lidt for en hver smag.


http://www.lucifer.com/~sasha/thinkers.html



Underholdning



Det er bare noget vi leger.



Dette skulle være et sted for folk der godt kan lide at spille. Her er artikler om spil og on-line spil man kan spille imod andre. Siden er dog ikke særligt gennemarbejdet og layoutet er tæt på grimt. Det ville være ok hvis det var en privat side eller en side fra et meget lille firma, men med den størrelse som Egmont har burde de kunne lave det langt bedre og pænere.


http://www.play.eon.dk/index.asp


 


Videnskab


Doktorens bogsamling.


Selv om størrelsen ikke altid er afgørende så har denne side en af sine forcer i størrelsen. Man kan on-line søge i en database på 9.000.000 artikler inden for den medicinske forskning.


http://www.nlm.nih.gov/




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
    Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere