Utfors på ruinens rand

Den svenske internetleverandør Utfors er i økonomiske vanskeligheder. Svenske banker har smækket kassen i, efter nyheden om at selskabet er i krise. Ifølge en intern kilde kan det komme til at betyde konkursdøden for Utfors.

Krisen kradser hos svenske Utfors. Fredag offentliggjorde Utfors, at selskabet var i økonomiske vanskeligheder. Samtidig har en samling svenske banker smækket lånekassen i. Det kan meget vel komme til at betyde konkurs for Utfors. Det skriver vores svenske søsterblad ComputerSweden, mandag.

En kreds af svenske banker indgik sidste år en seksårig kreditaftale med Utfors på i alt 1,1 milliarder svenske kroner. Utfors har allerede brugt 742 millioner af kreditten.

For at Utfors overhovedet skulle kunne fortsætte med at låne penge, var kravet fra bankerne, at nøgletallene for firmaet skulle bedre sig. Det er ikke sket, og derfor har bankerne lukket for kreditten.

Utfors selv hævder, at selskabet er i gang med at løse sine økonomiske problemer. Hvordan Utfors har tænkt sig at gøre det, vil selskabet dog ikke ud med.

Konkursen kradser

Ifølge en unavngiven intern kilde, som ComputerSweden har talt med, er konkursen lige om hjørnet.

- Ledelsen har overvurderet væksten på bredbåndsmarkedet. Med en gæld på næsten en milliard svenske kroner, virker en konkurs som den eneste løsning, siger ComputerSwedens kilde.

Et alternativ til konkurs kunne være at finde alternativ finansiering. Men det er ikke sandsynligt, vurderer kilden.

- Det er et højrisikoselskab. En hvilken som helst bank ville forlange 50 procent i rente for at låne penge til Utfors, så det er ikke realistisk at finde alternativ finansiering, lyder det.

Emission ikke sandsynlig

En anden mulighed er at skaffe pengene gennem en aktieemission, men det vurderer kilden ikke er særligt sandsynligt:

- Det kunne blive virkelighed, hvis de nuværende aktionærer syntes at det var umagen værd. Men Utfors befinder sig i en situation, hvor pengene blot vil ryge i et sort hul.

Kilden vurderer at Utfors synger på sidste vers:

- Utfors kan næppe spare sig ud af krisen, når det går så dårligt for virksomheden. Særligt når man tænker på det hårde prispres på bredbånd, som for tiden gør sig gældende. Den eneste vej ud er vækst, og for at få det kræves der yderligere investeringer. Uanset hvad de gør, vil selskabet havne i den samme situation.

Oplysningen om Utfors økonomiske problemer fik øjeblikkelig indvirkning på aktiekursen, der styrtdykkede med 40 procent til 1,12 kr. (1.40 svenske kroner)

Vil du vide mere om Utfors?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere