Mininovas trafik styrtdykker

"Der findes også lovlige torrents".

Det er lidt over en uge siden, at hollandske Mininova blev tvunget til at fjerne alle referencer til ulovligt indhold.

Og det kan aflæses direkte i den trafik, som Mininova tiltrækker.

Trafikken til verdens største torrentside er nemlig styrdykket, efter at der ikke længere er links til copyright-beskyttede filer på siden. Nu ligger der kun indhold fra firmaer, som har indgået deciderede distributionsaftaler med Mininova.

Udrensningen af flere millioner torrents har gjort Mininova mindre interessant, og sidens besøgstal er droslet ned. Det viser tal, som TorrentFreak har gennemgået.

Umiddelbart efter hovedrengøringen hos Mininova faldt besøgstallet med 66 procent. Fra 5 million besøg om dagen til under to millioner.
Antallet af downloads skulle ifølge TorrentFreak også være dalende. Fra 10 millioner om dagen til under 400.000. Der bliver stadig lavet mange søgninger på siden, men de vil ifølge TorrentFreak tilsvarende dale, når flere brugere finder ud af, at der nu er væsentlig færre filer at finde via Mininova.

Mininova blev dømt til at fjerne alt, der linkede til filer, hvor ophavsretten blev krænket. Ellers ville modparten, den hollandske rettighedsorganisation BREIN, rejse et millionkrav mod firmaet. Ifølge Mininova var det ikke muligt at fjerne de krænkende filer, fordi det ville blive for ressourcetungt at gennemgå indekseringen. Derfor blev alt indhold - uploadet af almindelige brugere - slettet over en kam. Dermed er også lovligt indhold faldet for grovfilen.

Det er ikke endnu besluttet om sagens skal ankes.

 

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere