Tiscali kæmper mod gamle monopoler

Europas næststørste internetudbyder, Tiscali, tabte tre milliarder kroner i årets første halvår og mistede et stort antal kunder. Konkurrencen fra Europas gamle telemonopoler er hård.

Den europæiske internetudbyder, Tiscali med base i Italien, kæmper en hård kamp mod de gamle telemonopoler.

I årets første halvår kastede det et underskud på tre milliarder kroner af sig, hvilket er på linje med den samme periode sidste år.

Antallet af abonnenter faldt fra første til andet kvartal, og Tiscali sænker nu sine forventninger til hele årets omsætning med 756 millioner kroner til i alt seks milliarder kroner.

Koncernen har ikke indfriet sine forventninger om at hente gode profitskabende kunder fra de gamle telemonopoler.

Det gælder især forbrugere af hurtig internetadgang baseret på ADSL/DSL, der omsætter for 10 gange så meget som traditionelle dialup-kunder.

- De oprindelige teleselskaber har gjort alt, hvad der har været muligt, for at blokere vores adgang til ADSL-kunder, og det har sænket os. Men situation ændrer sig, siger finansdirektør Massimo Cristofori til nyhedsbureauet Bloomberg.

Det fem år gamle Tiscali har syv millioner kunder i Europa, hvilket er 100.000 færre end ved udgangen af marts. Tiscali undskylder ifølge Bloomberg nedgangen med nye beregningsmetoder.

Tiscali i Danmark har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere