Ubetalte mobilregninger sender unge i retten

Flere og flere unge mennesker havner i fogedretten, fordi de ikke har råd til at betale for mobiltelefonregningen.

Flere og flere unge mennesker overraskes af dyre mobilregninger, som de ikke har råd til at betale. Derfor havner mange af dem i fogedretten. Skyldnerne er primært unge mennesker mellem 18 og 35 år, med en gæld på mellem 5.000 og 30.000 kroner. Ifølge Berlingske Tidende er tendensen opstået inden for de seneste to år.


- Mobilsagerne er ekspanderet i de senere år. Især de unge har ikke føling med økonomi og tænker ikke over hvor dyrt det er, siger fuldmægtig Arne Sejr Olsen fra fogedrettens politikfremstilling i København til avisen.


Alene i København havner 700 mennesker med ubetalte mobilregninger i retten hvert år.


Hos Forbrugerrådet mener man, at problemet skyldes de mange annoncer for billige mobiltelefoner. Telefonerne er billige, men taletiden kan koste dyrt - op til fem kroner i minuttet. Samtidig kræver tilbudene ofte, at køberne binder sig til et abonnement for seks måneder.


Hos Tele Danmark indrømmer man, at man taber millioner på grund af dårlige betalere. Men teleselskabet forsvarer sig med, at markedsføringen ikke er i strid med loven.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere