Danske forskere udvikler hurtigere netværk

Forskning i algoritmer og datastrukturer på IT-universitetet skal føre til hurtigere computere med mindre energiforbrug.

IT-universitetet i København har oprettet en ny forskningsgruppe med navnet »Efficient Computation«, som skal forske i mere effektive algoritmer og datastrukturer. Forskningen skal blandt andet føre til mindre ventetid ved tastaturet, hurtigere netværk og mindre energiforbrug. Målet er at udvikle software, der løser opgaver bedst muligt med det laveste forbrug af ressourcer.

»Realiteterne er, at vi lever i et samfund, der er ved at drukne i information - og de nuværende teknologier kæmper for at følge med. Vores forskning handler om at udvikle nye teknikker til at få mest muligt ud af de mængder data, som samles og lagres overalt i samfundet - fra virksomheder og forskningslaboratorier, til filerne på din harddisk og data på hjemmesider,« siger lektor Rasmus Pagh, der skal lede forskningen.

Der forskes også i at bruge algoritmer som model for, hvordan virkeligheden fungerer, f.eks. hvordan mennesker opfører sig i sociale netværk.

»Rigtig meget af din dagligdag er i dag påvirket af algoritmer. Den rute, din GPS vælger. Den rækkefølge, din søgemaskine præsenterer hjemmesider i. Hvor supermarkedet har placeret øller og bleer. Mange ressourcer spares ved, at industrien bruger computere i planlægning og produktion. Men de algoritmer, der giver de bedste svar, er ofte langsomme, og det er en forskningsmæssig udfordring at finde de mulige afvejninger melllem hastighed og kvalitet,« siger lektor Thore Husfeldt.

Den nye forskningsgruppe skal undervise IT-universitetets studerende i at udvikle effektiv og skalerbar software.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Serverdrift-specialist til Team Planning Tools

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere