Nye lithium-batterier uden brandfare

Vores lithium-ion-batterier kan ikke bryde i brand, lyder meldingen fra japanske Matsushita.

Brandfarlige lithium-ion-batterier i bærbare computere og mobiltelefoner er flere gange kommet i søgelyset i det seneste år, hvor Sony måtte tilbagekalde op mod ti millioner batterier. Nu har japanske Matsushita udviklet en ny batteritype, der skulle være mere sikker end gængse lithium-ion-batterier.

I de seneste år er de gamle nikkel cadmium-batterier i stigende grad blevet afløst af lithium-ion-teknologien i alt fra computere og mobiltelefoner til digitale kameraer.

Lithium ion-batterier er lettere, mindre og har en længere levetid i forhold til nikkel cadmium.

Men billederne af en brændende Dell-computer der blev spredt på nettet tidligere i år viste med stor tydelighed, at teknologien stadig har sine problemer. I tilfælde af en kortslutning kan batterierne blive meget varme og i værste fald forårsage en brand.

I Sonys batterier var det mikroskopiske metalpartikler, som udløste kortslutninger og fik batterierne til at overophede.

Matsushita, der er bedre kendt for sit varemærke Panasonic, har nu udviklet et lithium ion-batteri, hvor elektrodernes overflade er dækket af et isolerende metaloxid-lag, der yder mere beskyttelse end det polyolefin der normalt anvendes.

Resultatet skulle være, at batteriet ikke kan overophede, selvom der optræder en kortslutning. De nye og mere sikre batterier kommer på markedet til april, fortæller Matsushita.

Men bortset fra, at Matsushitas »opfindelse« ligner et forsøg på at slå mønt af rivalen Sonys problemer, så kan man nok spørge, om det ikke ville være en bedre ide at få bugt med de urenheder i batterierne, der fører til kortslutning, i stedet for at indkapsle de »usikre« batterier i et brandsikkert beskyttelseslag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere