Så skal vi stemme igen

Nu har vores statsminister så udskrevet folketingsvalg. Som blind har det altid været vanskeligt at få valginformationer fra de forskellige politiske partier. Hvad hjælper det at de hænger masser af plakater op i lygtepælene, sender bunker af pjecer og skriver indlæg i aviserne? Så har vi da heldigvis både radio, tv og nu også Internet.


Alle de politiske partier, der pt. sidder i folketinget, har websider på nettet, så nu skulle det jo være muligt at få noget information om de forskellige holdninger og meninger. Det er imidlertid ikke alle partiers sider, som det er muligt at anvende. Andre partier har, ifølge mit skærmlæseprogram, slet ikke lagt valgmaterialer på nettet.


De tre ældste partier, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Venstre, har bunker af materiale. De har endda mailinglister. Det er en smart måde at udsende informationer på, og som blind er det den hurtigste måde at få materialer på, idet man ikke skal bruge tid på at lede på de meget tunge websider; når det først er lykkedes at tilmelde sig.


Ulempen ved disse mailinglister er så at man modtager jeg ved ikke hvor mange emails hver dag.


De fleste andre partier i folketinget, giver mulighed for at man kan hente artikler, pressemeddelelser og forskellige programerklæringer via www. At det så er med større eller mindre held jeg kan surfe på deres sider er en anden sag.


Enhedslisten har i skrivende stund endnu ikke fået gjort så meget ved deres webside, men den er da til at finde ud af.
Socialistisk Folkeparti har en del pressemeddelelser og øvrige materialer. Den er også nogenlunde tilgængelig.
Hos Det Radikale Venstre fandt jeg ingenting om folketingsvalget.
Hos Centrum Demokraterne er der ingen problemer for mig.

Jeg ved ikke hvordan en dosbrowser som "Nettamer" ville klare det; for jeg sidder med Windows95 og MSIE302DK. Jeg giver CD topkarakter hvad angår tilgængelighed. Materialer er der nok af, og det er lige til at gå til. Selv deres onlineblanketter virker uden problemer.


De to højrefløjspartier Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti har tilsyneladende ikke meget tilovers for tilgængelighed til valgkampmateriale på Internet. Man skal bruge Netscape hos Fremskridtspartiet for at tingene virker. Jeg måtte jo så hente Netscape og installere den. Desværre kunne jeg ikke få "Jaws", det så ofte omtalte skærmlæseprogram, til at arbejde sammen med den ellers udemærkede browser.

Jeg havde ellers en formodning om at det skulle kunne lade sig gøre, idet der sidder nogle blinde rundt om i verden, som bruger den amerikanske udgave af Netscape Comunicator 4.04. Ok, Fremskridtspartiet er så de eneste der leverer valgkampmateriale på kassettebånd (det har de da lovet for længe siden).


Hos Dansk Folkeparti fandt jeg, lige som hos Helveg, endnu engang ingenting om valget.


Hvis du selv vil checke, kan du finde de politiske partiers webadresser via www.folketinget.dk.


Har du læst artiklen "Internet på godt og ondt", vil du vide at der er problemer med folketingets websider. Det er faktisk ikke deres skyld at de er blevet tilgængelige nu. Det er såmænd bare skærmlæseprogrammet der er blevet lidt mere avanceret, og dermed bedre til at klare de grafik- og java-tunge sider.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere