Musik-CD'en kan ikke kopieres

Den amerikanske country-musiker Charley Pride har som den første i USA udgivet en audio-CD, der ikke kan kopieres eller "rippes".

"Fungerer ikke!" CD'en skubbes over disken i pladebutikken, og ekspedienten kigger forvirret på dig. Fungerer ikke? Denne situation kan blive hverdagskost for mange musik-fans i den kommende tid. Flere pladeselskaber arbejder på nye systemer til kopibeskyttelse, som skal forhindre at audio-CD'er kan mangfoldiggøres af flittige pirater.


Desværre har stort set alle systemer til kopibeskyttelse den uheldige bivirkning, at CD'en i nogle tilfælde slet ikke kan afspilles. I USA er den første CD med et sådant system, Suncomms Sun-X Sentinel, netop sendt på gaden. Det er country-musikeren Charley Pride, der har beskyttet sit nyeste album "A Tribute to Jim Reeves" med en digital kopilås.


Charley Prides nye audio-CD kan hverken kopieres eller "rippes" - dvs. det er ikke muligt at kopiere lydfilerne og gemme dem som MP3-musik i harddisken. Men Suncomm har allerede indrømmet, at firmaets system ikke er kompatibelt med CD-afspillere, der er bygget inden 1995. I firmaets egne tests nægtede en ældre Pioneer-afspiller at afspille CD'en.


Suncomms system beskytter CD'en ved at ændre den såkaldte Table-of-Content (TOC), der repræsenterer en slags indholdsfortegnelse på musikskiven.


Flere andre pladeselskaber tester lignende systemer. I Tyskland startede BMG sidste år et forsøg, hvor nye albummer fra de to bands HIM og Philip Boa & The Voodoo Club blev udstyret med avanceret kopibeskyttelse.


BMG nåede at sælge 130.000 CD'er, inden eksperimentet måtte standses, fordi mange kunder vendte tilbage til butikken med ordene: "Fungerer ikke!"


(Kilde: Telepolis)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere