Lån en e-bog til din PDA

Randers Bibliotek tilbyder som det første danske bibliotek sine lånere muligheden for at kunne downloade en e-bog, som kan læses såvel på hjemmecomputeren som på en PDA.

Siden begyndelsen af juni har Randers Bibliotek tilbudt sine lånere at downloade e-bøger til læsning på hjemmecomputeren eller PDA´en.

Det eneste, det kræver, er lille stykke freeware ved navn Mobipocket og status som låner på biblioteket.

MobiPocket findes til både PocketPC og PalmOS. En udgave til mac og pc findes også. Linux understøttes, så vidt vides, ikke.

E-bøgerne kan dog kun læses i en begrænset periode på op til 21 dage. Er man ikke færdig på dette tidspunkt, må man ind og hente bogen igen.

Succes

- Vi har på nuværende tidspunkt haft lidt over 200 downloads af e-bøger. Det er ganske pænt, set i lyset af at vi stort set ingen reklame har gjort for muligheden, siger Pia Bechmann fra Randers Bibliotek.

Biblioteket har 11 danske titler til udlån på sin hjemmeside. Derudover er der cirka 130 svenske titler og et par engelske til rådighed. Endnu ti danske titler er på trapperne.

Biblioteket har indgået et samarbejde med forlaget Modtryk om levering af flere titler i den kommende tid. Det skulle gerne udvide beholdningen betragteligt.

Her og nu

Ifølge Pia Bechmann er der flere fordele ved systemet:

- Ventetiden er en absolut fordel. Man behøver ikke at bestille en bog, fordi det ikke længere er et spørgsmål om, at biblioteket har et bestemt antal eksemplarer til rådighed. Hvis vi har bogen som e-bog, kan den lånes her og nu, siger hun.

Pia Bechmann tror, at denne mulighed vil appellere til især studerende i takt med at flere og flere faglitterære titler kommer til.

- Vi oplever jo tit, at enkelte faglitterære værker er meget efterspurgte af studerende, som så må vente lang tid, før det bliver deres tur til at låne bogen. Oveni får man også muligheden for at bruge de søgefunktioner, der er indbygget i MobiPocket. Jeg regner med, at det er her, styrken virkelig vil vise sig, og at interessen vil være stor, siger Pia Bechmann.

Et andet sted, hvor servicen kan komme til glæde, er for de mange mennesker, der er bosat i udlandet.

- Vi har fået en del henvendelser fra folk, der er bosat i udlandet. Mange af disse ser tilbuddet som en god mulighed for at komme til at læse bøger på dansk, siger Pia Bechmann.

Randers Bibliotek ser ikke e-bogen som en erstatning for papiret, men snarere som et supplement.

- Jeg tror ikke, at vi får alle til at læse e-bøger, men det er sikkert, at der er et stort publikum til dem, lyder det fra Pia Bechmann.

Større udbredelse

I øjeblikket er det kun de lånere, der er tilknyttet Randers Bibliotek, der kan få glæde af ordningen. Men Århus og Københavns biblioteker følger snart trop. I løbet af et par måneder vil de tilbyde en lignende service til deres lånere.

Dermed skulle vejen være banet for et større udvalg af titler, i og med at bibliotekerne kan være med til at sørge for, at flere titler udkommer som e-bøger.

Relaterede links:
Randers Bibliotek
Dansk e-bogscenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere