Fodboldklubber sagsøger Sony

Tre af de største fodboldklubber i Holland: PSV Eindhoven, Feyenoord og Ajax Amsterdam, har lagt sag an mod Sony med krav om, at Sony tilbagetrækker spillet ?This is football?. Klubberne mener, at Sony skal betale for at have klubbernes trøjer og spillernes navne og udseende med i spillet.

Sony i Europa har modtaget et sagsanlæg fra tre hollandske fodboldklubber: Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven og Feyenoord. Kravet er, at Sony skal betale for at bruge klubbens trøjer og spillernes navne og udseende i spillet ?This is football?. Det første retsmøde blev holdt torsdag ved retten i Haag.

Sony argumenterede i retten med, at selskabet ikke opfatter spillernes trøjer som beskyttede varemærker i denne sammenhæng, og at spillerne i spillet ikke ligner de rigtige. Firmaet har forsøgt at få et forlig i stand med klubberne, men det beløb, som klubberne forlangte, anså Sony for at være for stort. Derfor går sagen nu videre til domstolen i Haag.

Sonys hollandske advokat, Willem Roos, sagde under retsmødet, at Sony ville have foretrukket at få spørgsmålet rejst ved en anden domstol, hvor de to parter kunne have nået frem til en rimelig aftale om betaling for brug af klubbernes varemærker. Alligevel var Sonys repræsentanter efter retsmødet tilbageholdende med oplysninger om, hvorvidt firmaet overvejede et nyt forligstilbud til de tre klubber.

Samtidig har Sony været uvillig til at fortælle om sine aftaler med andre fodboldklubber, hollandske såvel som internationale. ?This is football? indeholder adskillige hold fra hele verden.

Retten til at bruge spillernes navne og udseende skal indhentes via FIFPRO, der er en sammenslutning af spillernes fagforeninger. Men trøjerne er klubbernes varemærke, og derfor skal problemer på det område løses med klubberne. Alle tre klubbers spillertrøjer er registrerede varemærker, og de tre klubber har valgt selv at repræsentere spillernes rettigheder omkring brug af navne og udseende.

Sonys rival, Electronic Arts (EA), der blandt andet står bag FIFA-fodboldspillene, har allerede indgået en aftale med de tre klubber om brug af deres varemærker. EA betaler til de tre klubber for at bruge spillertrøjer, navne og udseende i FIFA-serien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere