Microsoft vandt en stor sejr hos ISO

Det Microsoft-støttede dokumentformat OOXML vandt afstemningen i ISO og er dermed nu en international anerkendt standard på linje med ODF.

Nu er det officielt. Det Microsoft-støttede Office Open XML (OOXML) filformat fra kontorpakken Microsoft Office 2007 har opnået det nødvendige antal stemmer i ISO's tekniske komite ISO/IEC JTC1. For at blive vedtaget skulle mindst to tredjedele af de nationale medlemmer stemme for, og ikke mere end en fjerdedel skulle stemme imod.

ISO har netop offentliggjort afstemningsresultatet, som viser at 75 procent af de 41 deltagende medlemmer har stemt for, mens 14 procent har stemt imod. Dermed er OOXML nu en international standard med det officielle navn ISO/IEC DIS 29500.

OOXML blev ellers afvist under en såkaldt fast-track-afstemning i september sidste år, hvor ISO modtog ikke færre end 3.500 kommentarer til forslaget. De mange ændringsforslag blev behandlet på et Ballot Resolution Meeting i februar, og derefter havde medlemmerne 30 dage til at ændre deres stemme.

De nationale medlemmer har nu 60 dage til at appellere afgørelsen, og derefter bliver OOXML officielt publiceret som ISO-standard. Dokumentformatet er allerede godkendt hos en anden international organisation, ECMA.

Microsoft har allerede reageret ved at udtrykke stor tilfredshed ved ISO-certificeringen af dokumentformatet.

»Det er utroligt glædeligt, at ISO har godkendt Open XML som standard. Jeg glæder mig først og fremmest på kundernes og it-branchens vegne. Men jeg glæder mig også over, at det hårde arbejde, som de nationale standardiseringsudvalg har udført, nu bærer frugt. Arbejdet har ført til mange forbedringer af standarden, som med godkendelsen bliver indarbejdet i Open XML,« siger Microsofts danske direktør, Jørgen Bardenfleth.

I Danmark og en række andre lande har politikerne vedtaget, at det offentlige skal stille krav om åbne standarder ved softwarekøb. Spørgsmålet har dog været, om Microsofts kontorpakke Office 2007 med dokumentformatet Office Open XML falder ind under denne definition. Kritikere mener, at der er tale om et lukket leverandørejet format.

Med dagens vedtagelse af OOXML i ISO har Microsoft fået et vigtigt argument til at overbevise skeptiske kunder om, at Office 2007 bygger på åbne standarder ligesom den gratis konkurrent OpenOffice med sit ODF-format, der allerede er ISO-godkendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere