Mobil-tyv ringede for 15.000 kroner

Stjålne mobiltelefoner skal straks meldes savnet. Ellers ringer tyven på din regning, lyder dommen i ny kendelse.

I de kommende uger drager hovedparten af danskerne på ferie. Og når de pakker kufferten, skal de ikke blot huske badebukser og solcreme. De skal også huske nummeret til deres telefonselskab.

For hvis man får sin mobiltelefon stjålet på ferien, så kan man ikke vente med at melde den savnet, til man vender hjem.
En ny afgørelse ved Teleankenævnet fastslår, at forbrugere lynhurtigt skal melde deres telefoner stjålet. Tyveriet skal ikke kun indberettes til det lokale politi. Også det hjemlige teleselskab skal straks vide, at mobilen er væk, så telefonen kan spærres. Ellers hæfter man selv for mobiltyvens ofte abnorme telefonregning.

Den lektie har en kunde hos TDC lært. Hun rejste til Spanien sidste år og fik sin telefon stjålet den 25. september. Hun meldte telefonen stjålet hos det spanske politi, men da hun ikke kendte nummeret til TDCs spærrelinje, valgte hun at vente med at informere TDC. TDC fik først besked den 28. september. Dagen efter hendes hjemkomst.
Men det er for langsomt, mener teleselskabet. Ikke mindst fordi en person har ringet for cirka 15.000 kroner på den danske kvindes telefon, efter den blev væk. Kvinden mente, at hun havde gjort rigeligt for at fortælle, at telefonen var væk. Derfor har hun klaget til Teleankenævnet over, at hun skulle betale mobiltyvens telefonregning.

Men ankenævnet har givet TDC medhold. Tre dage er for lang tid at vente med at spærre en telefon. Men kvinden skal dog ikke betale 15.000 kroner for sin forglemmelse.

Normalt hæfter danskere for 1.200 kroner, hvis der bliver ringet fra deres stjålne telefon, inden den bliver spærret. Men hvis den retmæssige ejer ”har undladt at informere udstederen snarest muligt”, så kan selvrisikoen være helt op til 8.000 kroner. Ankenævnet mente, at kvindens afslappede indstilling i den aktuelle sag viste, at hun havde taget for let på oplysningspligten. Så hendes spanske rejse er netop blevet 8.000 kroner dyrere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere