Flere firmaer forlader DKregistrar

Yderligere to hostingudbydere forlod tirsdag brancheforeningen DK Registrar. Men foreningen har stadig 22 firmaers støtte.

Det er ikke kun Dandomain, der har valgt at forlade brancheforeningen DK Registrar.

Tirsdag eftermiddag valgte yderligere to firmaer at træde ud. Det drejer sig om WWI og Wannafind, der også driver UnoEuro.

Beslutningen kommer i kølvandet på den interne undersøgelse som DKregistrar har lavet og i denne uge fremviste resultatet af. Undersøgelsen viser, at bestyrelsen og hovedparten af foreningen foretrækker, at man vil give sin støtte til DotDK.

»En forening som DKregistrar burde få en rimelig stor stemme i forhold til afgørelsen hos telestyrelsen. Derfor melder vi os ud. For vi vil gerne beholde DK Hostmaster og modellen med sole registry,« siger Kenny Michelsen fra Wannafind.

»Når man er medlem af en brancheforening, så kan man selvfølgelig ikke være enige om alting. Men når vi er uenige på et så fundamentalt område, så mener jeg ikke, at vi kan forblive medlemmer,« siger Kenny Michelsen, der mener, at DKregistrar reelt er sat i verden for at vippe DK Hostmaster af pinden.

Men er I ikke bare et reaktionært selskab, der er bange for fremtidens teknologi?

»Vores udmeldelse skyldes en blanding af mange ting. Fra kundens synsvinkel, tror jeg ikke, at overgangen vil betyde forbedringer til det positive. De skal til at bruge tid på at vælge en ny udbyder, og så bliver prisen højst sandsynlig lidt dyrere - selv om DotDK godt nok har sagt at man vil sænke retailprisen,« siger Kenny Michelsen.

Han er desuden bekymret for det juridiske aspekt i, at slutkunderne kan blive "låst" hos en udbyder, hvis der opstår tvister mellem parterne.
Og så har firmaet tidligere oplevet besværligheder, når domæner skal flyttes fra internationale domæner som .net og .org, der administreres på samme måde som Afilias i fremtiden skal administrere .dk.

»Vi har en velfungerende dansk model. Og grundlæggende er vi ikke utilfredse med DK Hostmaster. Vi mener ikke, at DotDK har tungtvejende argumenter. At man for eksempel kan oprette domæner hurtigere og at der er større sikkerhed. I dag tager det en time at oprette et domæner, og DK Hostmaster har aldrig været nede,« siger Kenny Michelsen.

Direktør Allan Christensen fra WWI A/S erkender, at DK Hostmaster har mangler på den tekniske side. Men han er overbevist om, at den nuværende administrator kan og vil realisere valgkampens mange valgløfter på det tekniske område.

Måske kommende medlemmer

Begge firmaer ærgrer sig dog i bund og grund over at skulle melde sig ud.

»En brancheforening er jo i og for sig en god idé. På den måde kan branchen bedre presse på og blive hørt hos lovgiverne og den endelige administrator,« siger Kenny Michelsen.

Derfor afviser han ikke, at Wannafind muligvis vil melde sig ind i foreningen igen, når valget mellem DotDK og DK Hostmaster er afgjort.

Samme indstilling har direktør Allan Christiansen hos WWI A/S.

Formanden for DKregistrar Peter Larsen er ærgerlig over de tre firmaers beslutning, da han sagtens mener, at foreningen kan rumme uenighed om valget mellem DK Hostmaster og DotDK. Ifølge formanden er der stadig enkelte DK Hostmaster-støtter blandt de resterende 22 medlemmer, men de har valgt at forblive i foreningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere