100.000 elektroniske indbrud om dagen

Både private og virksomheder er for dårlige til at beskytte sig mod hacker-angreb. Politiet opruster nu kraftigt i kampen mod den elektroniske kriminalitet.

Hvis sikkerhedsbarriererne er nede går der i gennemsnit ikke mere end tre-fire minutter, inden et it-system er udsat for et elektronisk indbrud. Det sker mere end 100.000 gange i døgnet, fortæller sikkerhedsekspert Preben Andersen fra UNI-C til Frederiksborg Amts Avis. Han mener at både private og virksomheder er for dårlige til at beskytte sig mod hacker-angreb.

»Der er 80-100 huller i der fleste netværk, og med dem inviterer man hackerne indenfor. Fordi it-systemer ikke opererer med nationale grænser, har hackerne hele verden som gemmested. Hacker man fra Ballerup, skal man bare hacke sig ind via et land, der ikke har en hackerlovgivning. I Interpol-samarbejdet er det 60 procent af landene, der ikke har en sådan lovgivning. Derfor er det så svært for politiet at efterforske sagerne og få fat i hackerne,« siger Preben Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Hos politiet erkender man, at den elektroniske kriminalitet er et stigende problem, og man har netop for første gang ansat tre civile it-eksperter. Desuden er mandskabet i politiets afdeling for it-kriminalitet vokset med 50 procent.

»De civile er ansat for at styrke indsatsen mod it-kriminaliteten og udnytte, at vi dermed både kan få et højt teknisk fagligt niveau i og et højt politimæssigt niveau i vores efterforskning. Hackere efterlader jo ikke efterlader blodspor i sneen - det er en meget kompliceret efterforskning,« siger vicekriminalkommissær Søren Thomassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere