Danske dommere ved for lidt om hacking

Danske dommere ved for lidt om hacking og giver hackerne for milde straffe. Det mener Mads Bryde Andersen, der er formand for IT-sikkerhedsrådet. Han siger, at hackersager burde behandles som økonomisk kriminalitet.

Danske dommere mangler viden om IT-sikkerhed og betragter hackerindbrud som drengestreger. Derfor slipper hackere ofte for billigt siger formanden for IT-sikkerhedsrådet, Mads Bryde Andersen i en artikel på Computerworld Online.


Ifølge Mads Bryde Andersen er det ikke lovgivningen den er gal med, men dommerne der er for tilbageholdende. Han foreslår, at man skærper dommernes forståelse for hacking. Mads Bryde Andersen kritiserer samtidig, at de fleste hacker-sager kun sjældent når videre end til byretten, hvorfor de aldrig når op på et niveau, hvor de kan danne præcedens.


En løsning til uddannelse af dommerne kunne ifølge Bryde Andersen være, at hackersager for fremtiden behandles som økonomisk kriminalitet. Ved den slags sager benytter politiet en revisor – i hackersager burde man hyre en ekspert i IT-kriminalitet, skriver Computerworld.


I den amerikanske stat Californien indførte man for nyligt strengere straffe for hackere. Programmering og distribution af virus kan i fremtiden give bøder på op til 42.000 kroner – og har personen lavet skader der overstiger 84.000 kroner kan dommerne give fængselsstraffe på op til tre år, skriver Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere