TDC afviser at hjælpe kunder i yderområder

TDC Internet udfaser sin ISDN-erhvervsløsning og tilbyder i stedet en mere attraktiv ADSL-forbindelse. Men der er fortsat egne i landet, hvor ADSL ikke tilbydes, og så klapper fælden for erhvervskunderne. Et reklamebureau på Læsø står foran lukning.

Jesper Nielsen er parat til at lukke sit reklamebureau på Læsø og flytte tilbage til fastlandet.

Det bliver konsekvensen af en ny prispolitik fra TDC Internet, der gør det tre gange så dyrt for Jesper Nielsen at bruge den internetforbindelse, der er forudsætningen for at kunne drive reklamebureauet.

- Vi har fået et brev fra TDC om, at de per 1. september ændrer taksten for vores ProAccess ISDN, hvorfor de opfordrer os til at konvertere til ProAccess ADSL, fortæller Jesper Nielsen.

Han ringede straks for at tage imod tilbuddet om en lynhurtig ASDL-forbindelse, men han blev skuffet.

Med adresse på Læsø langt fra en telefoncentral hører Jesper Nielsen til de fem procent af befolkningen, der ikke har udsigt til at få adgang til ADSL.

Det kom dog ikke bag på Jesper Nielsen, som for nylig beklagede sig offentligt over, at TDC ikke tager hensyn til erhvervsvirksomheder i landets yderområder, når der udrulles ADSL:





Salt i såret
- Det er vanvittigt, at de råder mig til at skifte til ADSL, når jeg åbenbart ikke kan få det. Gnider de salt i såret eller hvad, spørger Jesper Nielsen fortvivlet.

Nu har han udsigt til at beholde den langsomme ISDN-forbindelse, men udgiften bliver næsten tredoblet med den nye takst.

I dag betaler Jesper Nielsen omkring 3.400 kroner i kvartalet for ISDN-forbindelsen, men med den nye takst, som beregnes efter forbruget, forventer Jesper Nielsen at skulle betale knap 10.000 kroner i kvartalet.

Og den takst kan der ikke ændres ved, selvom det kun er et fåtal af TDC Internets ISDN-kunder, der er kommet i klemme:

To kunder i klemme

- Vi har sendt 3.000 breve ud til kunder med ProAccess ISDN, og der er kun to, der har henvendt sig, som ikke kan få en ADSL-forbindelse i stedet for. Jesper Nielsen er en af dem, siger produktdirektør Jesper Bak Olesen, TDC Internet, til Computerworld Online.

Men hvis det kun drejer sig om to kunder, hvorfor så ikke give dem et tilbud om at beholde den gamle løsning til den lave pris?

- Det har vi så valgt ikke at gøre, lyder Jesper Bak Olesens eneste kommentar.

Han tilføjer dog, at TDC Internet ikke har været i stand til at tjene penge på ProAccess ISDN som et flatrate-produkt (fast pris uanset forbrug), og at kunder som Jesper Nielsen derfor tilbydes en ISDN-løsning i stil med den, privatkunder har adgang til.

- TDC fortalte mig, at det er meget dyrt for dem at håndtere IP-trafik via et ikke-IP-baseret netværk som eksempelvist ISDN, så derfor vil de gerne have kunderne flyttet over på ADSL, siger Jesper Nielsen.

Som et alternativ tilbød TDC at levere et fast kredsløb til reklamebureauet, men her ville alene oprettelsen koste 20.000 kroner, mens kvartalsafgiften var på over 12.000 kroner plus leje af en router.

- Hvis der ikke snart kommer en fornuftig løsning på denne sag, må jeg lukke forretningen og flytte fra øen, siger Jesper Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere