Nintendo og Konami går sammen om mobil-spil

Japanske Nintendo og Konami har begge investeret omkring 10 mio. kr. i et nyt selskab, Mobile 21, der skal udvikle programmer til fremtidens spillekonsoller. Nintendo er nok bedst kendt for sin Nintendo 64 spillekonsol og den håndholdte Game Boy, mens Konami er firmaet bag mange populære konsolspil. Det nye joint-venture skal arbejde med software til to nye systemer fra Nintendo; den mobile Game Boy Advance og den stationære Dolphin, der begge kommer på markedet i slutningen af næste år.


Game Boy Advance vil være udstyret med en Internet-tilslutning og kan således kobles til Nettet gennem en almindelig GSM-telefon. Konsollen vil indeholde flere Internet-funktioner, bl.a. en web-browser og naturligvis online-spil. Et indbygget digitalt kamera vil gøre det muligt for spillerne at se hinanden. Den nye Game Boy Advance er baseret på en 32-bit RISC-processor fra ARM.


Nintendo's kommende Dolphin-spillekonsol er udstyret med en 400 MHz PowerPC-processor fra IBM og kommer til at konkurrere med Sony's PlayStation II, der også kommer på markedet næste år.


(Kilde: IDG News Service)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere