Svenske penge til firma fra IT-Højskolen

Investeringsvirksomheden ACR, der administrerer midler for svenske Slottsbacken, har skudt 12,5 millioner kroner i danske ConfigIt Software. Selskabet udspringer af IT-Højskolen.

Det danske firma ConfigIt Software har fået en kapitalindsprøjtning på 12,5 millioner kroner fra ACR Capital Group, som administrerer én millard kroner for den nordiske venture-organisation Slottsbacken.

ConfigIt Software udspringer fra IT-højskolen i København. Virksomheden beskæftiger både tidligere elever og undervisere fra højskolen.

Hovedområdet er udvikling af konfigurationssoftware til industrisystemer.

Virksomheden sidder med patentet på et konfigurationsprogram, der kan tilpasses alt fra ventilationsanlæg til mobiltelefoner. Kort sagt alt der styres af elektronik.

Succesen skyldes, at det er lykkedes firmaet at udvikle nye løsninger til at få presset store datamængder ned på en begrænset plads. Samtidig er programmet nemt at betjene og sætte op.

Det er dette stykke software, som har interesseret ACR. Investeringsforeningen ACR har som hovedområde at finde solide IT-firmaer og skyde penge i dem.

- Den nye kapital gør os i stand til at udnytte et kommercielt marked for vores løsninger. Hvor vores produktion tidligere har været begrænset af vores økonomiske formåen, er vi nu i en situation, hvor vi kan producere og udvikle på vores produkt uden hele tiden at skulle kigge på bundlinien, siger Henrik Reif Andersen, der er direktør i ConfigIt.

Hos ACR er man glad for at have placeret sine penge hos ConfigIt:

- Teknologien har allerede bevist sit værd i form af mindre udgifter for kunderne. Yderligere har det vist sig, at produktet kan anvendes i mange sammenhænge. Set ud fra dette regner vi med, at produktet har et stort kommercielt potentiale, siger ACR's investeringsdirektør Thor Birkmand, tidligere dansk direktør for webbureauet Icon Medialab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere