Fængsel til softwarepirater i Taiwan

Fire softwarepirater fra Taiwan er blevet idømt flerårige fængselsstrafe. De har solgt kopierede Microsoft-produkter for omkring fem milliarder kroner.

I Taiwan er der faldet dom i en af de hidtil største sager om salg af piratkopieret software. Fire personer er blevet idømt fængselstraf for at have solgt kopier af 21 Microsoft-produkter i årene fra 1997 til 2003.

Der er tale om en yderst professionel piratbande, som ligefrem havde stiftet sit eget firma, Maximus Technology, i den taiwanesiske hovedstad Taipeh. Microsoft betegner Maximus Technology som »verdens største producent og distributør af forfalskede Microsoft-produkter«.

Falske Microsoft-pakker fra Maximus er dukket i 22 lande på syv forskellige sprog, også i Europa. I mange tilfælde har hverken forhandleren eller kunden været klar over, at der var tale om et forfalsket produkt.

Ifølge Microsoft har piraterne solgt forfalsket software for næsten fem milliarder kroner.

Microsoft har støttet efterforskningen i sagen, og det lykkes til sidst at komme på sporet af svindlerne ved at foretage testkøb i flere lande og spore produkternes oprindelse.

Maximus' ejer Huang Jer-sheng skal fire år i fængsel, mens han medanklagede slipper med mellem 18 måneder og tre års fængsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere