Finsk regering presset af UMTS-investering

En anonym bog, som er publiceret på internet, hævder, at den finske regering sagde god for, at teleselskabet Sonera investerede 32 milliarder kroner i UMTS-licenser. En undersøgelse, der kan koste regeringen livet, er i gang i Finland.

Sonera forsøgte at bide skeer med branchens giganter, da det finske teleselskab i 2000 købte UMTS-licenser i både Tyskland og Italien. Siden har Sonera, som er ved at fusionere med svenske Telia, måttet bide i det sure æble og nedskrive værdien af sine investeringer til et rundt nul, samtidig med at den tyske virksomhed er lukket.

Det har ført til det største underskud i finsk erhvervshistorie, og nu kan det komme til at koste den socialdemokratisk ledede regering livet.

I en anonym bog, som er blevet lagt ud på internet, hævdes det, at den finske regering sagde god for Soneras milliardinvesteringer i licenser. Den finske stat var på det tidspunkt hovedaktionær i Sonera.

Både den finske statsminister, Paavo Lipponen, og finansminister Sauli Niinistö benægter, at de på nogen måde blandede sig i Soneras investeringer. Men det har ikke overbevist hverken myndigheder eller opposition. Der er nu flere officielle undersøgelser i gang i Finland om, hvordan beslutningsprocessen om Soneras UMTS-investeringer var.

Bjarne Kallis, der er ordførende for det demokratiske, kristelige parti, lugter blod, uanset hvad undersøgelserne viser.

- Hvis en virksomhed planlægger investeringer i den størrelsesorden, kan den største ejer ikke bare se passivt til, siger han til det finske nyhedsbureau FNB og opfordrer statsministeren til at gå af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere