USA: Ti stille med sikkerhedshuller

Diskretion er vigtig, når man opdager et hul i sikkerheden på arbejdspladsens computere. Det var budskabet fra den amerikanske regering under weekendens ?Defcom hacking conference? i Las Vegas.

Hackere, forskere og dygtige computerbrugere, som opdager et hul i sikkerheden på arbejdspladsens computere, skal holde tand for tunge, indtil fejlen er rettet. Ellers kan hackere med kendskab til hullet udnytte det til at lægge vigtige systemer ned. Det skriver det amerikanske nyhedssite Cnet.

- Der må ikke slippe informationer ud, der - i de forkerte hænder - kan bruges til at udrette skade, sagde vicedirektøren for USA´s nationale sikkerhedsråd, Richard Shaeffer. Det nationale sikkerhedsråd har til opgave at rådgive præsidenten i spørgsmål om nationens sikkerhed.

Det går godt i tråd med præsidentens IT-sikkerhedsrådgiver Richard Clarkes udtalelser fra sidste uge. Ved den netop overståede Black Hat-konference for IT-sikkerhedsfolk sagde Clarke, at nok er det vigtigt at få fundet huller, men det er afgørende at sørge for, at kendskabet til dem ikke bliver udbredt til de forkerte mennesker.

Fejl i software

Regeringens udvalg for IT-sikkerhed, der har til opgave at rådgive staten om IT-sikkerhed, er også ude med riven over for de store softwarehuse. Et medlem af udvalget, Marcus Sachs, benyttede lejligheden til at lange ud efter softwareproducenterne for at levere programmer, der fyldt med fejl. Han advarer branchen om, at regeringen vil bruge checkhæftet til at tvinge producenterne til at udvikle bedre og mere sikre produkter.

- Staten er store indkøbere af udstyr og software. Ved at forlange bedre software kan staten være med til at påvirke sikkerhed og kvalitet, sagde Marcus Sachs.

Debatten om diskretion i forbindelse med huller i sikkerheden er blusset op i takt med, at sikkerheden bliver prioriteret stadig højere. Sikkerhedskonsulenter, der finder huller, bruger dem ofte til at skabe en pinlig situation for konkurrenten.

I sidste uge truede Hewlett Packard en privat sikkerhedskonsulent med en erstatningssag, efter at vedkommende havde offentliggjort et hul i firmaets nye serversoftware, Tru64. HP har siden droppet sagen igen.

Marcus Sachs mener ikke, at en sådan taktik er den rigtige. Men han understregede vigtigheden af, at informationer om huller i sikkerheden ikke offentliggøres, før de er lukket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere