Morten Lund tjente 46 millioner på Skype

Morten Lund tjente langt mindre på Skype end hidtil antaget, afslører ny bog.

Da Skype den 12. september 2005 blev købt af eBay for 16 milliarder kroner, var Morten Lund med god grund "en meget glad mand," som der stod på hans blog.

Investeringen på 372.500 kroner gjorde ham med et slag til mangemillionær. Medierne vurderede, at hans andel lå på cirka 100 millioner kroner. Men nu viser det sig, at han tjente under det halve. Det fastslår forfatterne Lars Ole Løcke og Peder Bjerge, der står bag bogen "Milliardær på Skype" om Janus Friis, skriver Business.dk.

De har via dokumenter og interviews med Janus Friis fastsat Morten Lunds andel til 46 millioner kroner.

Men faktisk havde Morten Lund slet ikke penge til den oprindelige investering. I 2005 sagde han til Kapital.

"Jeg havde simpelthen bundet mine penge i alle mulige projekter, så jeg måtte ringe til en af mine gode venner og låne de 50.000 euro," udtalte Morten Lund til Kapital i 2005.

"De spurgte mig, om jeg ville putte nogle penge i deres projekt. Jeg svarede i første omgang nej. Jeg mente, det var en skør idé, de sad og rodede med i deres lejlighed i London. De havde solgt softwareprogrammet KaZaA, og jeg var bange for, at Skype var ren og skær beskæftigelsesterapi. Men så kunne jeg jo se, at det blev til noget alligevel, det kunne næsten ikke gå galt, så jeg skyndte mig at støtte projektet."

Morten Lund er i dag personlig konkurs efter investeringen i Nyhedsavisen gik galt. Han har en gæld på 120 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere