It-leverandør afviser vidensflugt fra Danmark

Den amerikansk-ejede it-leverandør Unisys afviser at Danmark risikerer at blive kørt bagud inden for digital forvaltning, fordi størsteparten af de offentlige it-investeringer går til udenlandsk-ejede selskaber.

Ifølge en ny analyse fra Center for Digital Forvaltning går to tredjedele af de offentlige it-investeringer på 11 milliarder kroner om året til udenlandsk-ejede virksomheder. Det har fået tænketanken til at advare om, at Danmark risikerer at blive reduceret til en birolle på området. Men en af de største udenlandsk-ejede leverandører, Unisys, afviser at Danmark risikerer at blive drænet for viden om digital forvaltning.

»Det er helt skævt, at påstå, at fordi en virksomhed er ejet i udlandet, så betyder det automatisk at viden, innovation og knowhow forlader Danmark. Dette er på ingen måde tilfældet. Derimod er det en nødvendighed at vi åbner os og integrerer os i det globale samfund - at tro, at investeringer alene i Danmark vil betyde at vi har fundet vinderstrategien i globaliserings-kapløbet er ikke bare naivt, det er decideret uklogt,« siger Christian Wernberg-Tougaard, direktør i Unisys Nordic, til ComON.

Center for Digital Forvaltning har foreslået at der bør udarbejdes en offentligt it-investeringsstrategi, som kan fremme dansk videnopbygning. Forslaget afvises af erhvervsminister Bendt Bendtsen, der mener at behovet allerede er dækket af de initiativer, der er sat i værk på området. Men ideen får støtte fra Socialdemokraterne.

»Der er brug for en kombination af tiltag - både dem som regeringen har og vil fremme - og det som Socialdemokratiet har påpeget; vi skal i Danmark fokusere på det som vi har en viden, historisk tradition og indsigt i - og så angribe disse områder med tværvidenskabelig snilde - kun på den måde kan vi konkurrere mod titusind-vis af indiske og kinesiske Ph.D'er,« siger Christian Wernberg-Tougaard.

I samarbejde med Teknologisk Institut har outsourcing-nationen Indien startet en omfattende satsning inden for digital forvaltning. Byen Chandigarh skal køres i stilling som verdens førende udviklingscenter på området. Men trods den hårde internationale konkurrence mener Christian Wernberg-Tougaard, at Danmark har gode kort på hånden.

»Et af de områder, hvor Danmark er langt fremme er e-government - både når det gælder udvikling, anvendelse og teknologi. Det rette for Danmark er, at skabe grundlaget for at opbygge en industri, der kreativt og innovativt kan opbygge nicheområder inden for elektronisk, digital service-operationalisering af såvel borgere som virksomheder. En industri, hvor helhederne er indtænkt - de 'e-weak', som det store antal funktionelle analfabeter og andre svage e-brugere - et lederskab på dette område vil bevirke et stærk udgangspunkt for at konkurrere på fremtidens servicemarked,« slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere