Passagertælling med håndholdt computer hos DSB

Sidste år blev der foretaget 94,5 mio. rejser med S-toget. For at finde frem til dette tal foretages jævnligt passagertællinger. Passagertal er et vigtigt input for fordelingen af indtægter fra kort- og billetsalget mellem S-tog, HT og privatbaner, der anvender et fælles billetsystem.


Nu har de 35 medarbejdere i Interviewcentralen blevet udstyret med en ny håndcomputer fra Psion, som skal sikre bedre dataindsamling og er forberedt til år 2000.


Når Egil Ussing fra Interviewcentralen og hans 34 kolleger bliver sendt rundt på udvalgte stationer på S-togsnettet, tæller de passagerer. På perronen kan hver medarbejder nå at tælle passagertallet i to vogne. Ved togafgang trykker de hver på en knap på deres håndholdte Workabout, så passagertal, tognummer og afgangstidspunktet registreres.


- Menuen er meget simpel, så jeg synes den er let at arbejde med, og lyset i displayet er en fordel om aftenen, fortæller Egil Ussing, da han er ude at prøve Workabout'en for første gang på Charlottenlund station.


Efter endt arbejdstid tager Egil og hans kolleger hjem og tilslutter sin Workabout til et modem og sender dagens opsamlede data til DSBs server på Kalvebod Brygge i København. Efter bearbejdning af data har DSB S-tog et solidt billede af det samlede passagertal og intensiteten af passagerer i dagens løb.


De få minutter Egil hjemmefra er koblet op til DSBs server, får han også data den anden vej, f.eks. ændringer af køreplan eller tælle-togstationer, som lagres automatisk på hans Psion Workabout. Når han på stationen afventer næste tog, kan han nemt finde toget på skærmen.


Med værktøjet i orden kan Egil og hans kolleger koncentrere sig om det væsentlige, nemlig selve passagertællingen. Også baglandet hos DSB S-tog er glade for den nye løsning.


- At jeg kan overføre data til terminalerne fra centralt hold gør det meget nemt at opdatere oplysninger i systemet, fortæller Nina Mørkholm, systemkonsulent hos DSB S-tog. Hun har også oplevet, at systemet nu er blevet mere stabilt med de nye maskiner.


Systemet er leveret af Mobi Data A/S i Allerød, som er Psions danske distributør. Mobi Data har i samarbejde med DSB udviklet løsningen, som inkluderer et passagertællingsprogram, software til dataoverførsel via modem og et serverprogram.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere