Napster spærrer ulovlige musikfiler

Fra denne weekend vil Napster blokere millioner af filer med copyright-beskyttet musik. Den amerikanske musik-industri hilser initiativet velkommen.

Fredags retsmøde i sagen mellem Recording Industry Assocation of America (RIAA) og fildelingstjenesten Napster sluttede med en overraskelse. Napster meddelte overraskende, at tjenesten i denne weekend vil installere et filter, der blokerer for adgang til filer med copyright-beskyttet musik.


Napster har ellers hidtil fastholdt, at det ikke er muligt at konstruere et sådant filter, men den frivillige blokering af piratmusik er sandsynligvis det eneste, som kan forhindre en lukning af tjenesten. Dommer Marylin Hall Patel skulle fredag afgøre, hvilke betingelser Napster skal opfylde for at fortsætte, mens retsmødet sluttede uden en afgørelse.


Men sagen får alligevel konsekvenser for Napsters 64 millioner registrerede brugere. I løbet af få dage bliver der lukket for adgang til millioner af titler, ifølge Napster-advokat David Boies. Det nye Napster-filter er baseret på en kombination af musiktitel og filnavne, og kunne sandsynligvis omgås ved at gemme musikken med små variationer i sangens titel eller kunstnerens navn.


Napsters forslag betyder at pladefirmaerne skal levere oplysninger om de copyright-beskyttede sange, som udveksles gennem fildelingstjenesten. Indenfor tre dage vil Napster derefter fjerne filerne fra sit indekskatalog, og dermed forhindre at brugere får adgang til dem.


Forslaget indebærer også at Napster skal holde møder hver anden uge med repræsentanter for musikbranchen for at diskutere systemet og mulige problemer, som måtte opstå, samt at firmaet skal aflevere en månedlig rapport over alle blokerede filer.


Ikke overraskende er den amerikanske brancheorganisation RIAA positiv overfor Napsters nye initiativ, men efterlyser samtidig yderligere skridt, der skal garantere at fildelingstjenestens brugere ikke kan udveksle ulovlige filer.


(Kilde: CNN)




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Engageret platformsejer med flair for it-drift

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere