Forskere udvikler nyt internet

Forskere i USA udvikler et nyt internet uden alle de fejl og mangler, som stadig plager det globale netværk.

Det amerikanske National Science Foundation har startet et projekt som skal udvikle et nyt internet med fokus på sikkerhed, stabilitet og mobile enheder. De første detaljer om projektet blev præsenteret på en teknisk konference i Philadelphia i sidste uge.

Det nuværende internet blev udviklet helt tilbage i 1970'erne til forskningsbrug, og sikkerheden spillede derfor ikke nogen stor rolle; man vidste temmelig nøjagtig, hvem der brugte netværket.

Men i dag, hvor nettet er på vej mod en milliard brugere, er sikkerhed og stabilitet anderledes vigtigt. Forskerne mener derfor, at det er behov for et nyt netværk, hvor sikkerhed er bygget ind fra starten.

Mens det gamle internet altså var baseret på tillid til brugerne, skal det nye netværk være baseret på stærk sikkerhed og kontrol.

I projektbeskrivelser hedder det blandt andet, at netværket skal kunne håndtere pervasive computing-miljøer med mobile og trådløse sensor-netværk og nye tjenester med millioner af samtidige brugere.

Det ventes at trafikmængden vil stige voldsomt i fremtiden, hvor alle former for genstande bliver koblet til nettet og begynder at kommunikere med hinanden.

National Science Foundation fortæller at projektet sandsynligvis vil koste helt op til 300 millioner dollar - og indtil videre er det uklart, hvor pengene skal komme fra. Forskerne leder nu efter partnere til projektet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere