Merlin afskaffer tom garanti

Forbrugerombudsmanden presser Merlin til at ændre garanti, der består af tomme ord.

Det var tomme ord, da Merlin tilbød kunderne »et års garanti«. Butikken kunne nemlig ikke forklare, hvad garantien indeholdt.

Forbrugerombudsmanden tog sagen op overfor Merlin, der blev bedt om at forklare, hvordan de overholdt Markedsføringslovens paragraf 12. Paragraffen kræver, at en butik tydeligt skal informere kunderne om indeholdet af en garanti.

Uden information om garantiens indhold kan forbrugerne ikke vide, hvilke rettigheder de har eller være sikker på, at de får den lovede garanti, hvis uheldet skulle være ude.

I Merlin fortæller økonomidirektør Klaus Vestergaard, at man allerede i april ændrede løftet om den udvidede garanti og har meddelt Forbrugerombudsmanden, at de i fremtiden vil undlade at anvende ordet garanti i deres markedsføring.

I følge Klaus Vestergaard har Merlin ikke har snydt nogen forbrugere. Kursændringen er sket fordi man ikke vil gå i mod Forbrugerombudsmanden.

»Vi har trukket det tilbage, fordi vi ikke vil have konflikt med Forbrugerombudsmanden. Fremover ligger vi på linje med vores konkurrenter,« siger Klaus Vestergaard, Merlin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere