Torsdagens aviser om IT

Uvejr har ødelagt 8.500 telefonlinier. TDC-konkurrenter vil undgå spærring. GN Netcom får svært ved at nå målene. Etablerede forretninger har de bedste chancer på internet. Hi3G afviser krise-snak.

Uvejr har ødelagt 8.500 telefonlinier

Uvejret over store dele af Danmark med mange lyn og store regnmængder har skabt en situation for telenettet, som TDC betegner som den værste i 25 år. Op mod 8.500 kunder står uden telefonforbindelse, og det vil tage fire til otte uger, inden TDC er igennem bunken med henvendelser. (Jyllands-Posten)

TDC-konkurrenter vil undgå spærring

TDC?s konkurrenter arbejder for at undgå at spærre for opkald til alle de syv lande, som TDC har lukket for i et forsøg på at dæmme op for strømmen af klager over høje telefonregninger for opkald til sexnumre. Ifølge direktøren for Telia Networks i Danmark, Søren Støvring-Hallsson, arbejder selskabet med en spærring, som midlertidigt kan ophæves, hvis kunderne ønsker at ringe til et nummer i for eksempel Sierra Leone - et af de lande, der står på den sorte liste. Fælles for TDC?s konkurrenter er, at de finder, at en fast spærring er et voldsomt indgreb, og at de ikke har oplevet klager i nær samme omfang som TDC. (Jyllands-Posten)

GN Netcom får svært ved at nå målene

GN Store Nord-selskabet Netcom, der producerer hovedsæt til telefoner, får svært ved at nå sine egne mål for indtjeningen i første halvår, efter at hovedkonkurrenten, amerikanske Plantronics, meldte om et salgsdyk på 20 procent. "På markedsplan ser vi det samme som Plantronics, og vi har i lighed med dem mærket et dyk i salget i juni," siger finansdirektør Pernille Fabricius, GN Netcom. (Børsen)

Etablerede forretninger har de bedste chancer på internet

De etablerede virksomheder klarer sig generelt bedre i cyberspace end nye og rendyrkede internetbutikker. "De nye var nogle, der havde fået penge af investorer til at etablere en boghandel eller andet på nettet. Men det kræver meget dybe lommer og masser af tid at etablere en internetforretning. Hvis man ikke har meget dybe lommer, så skal man have meget tid, før man har tilstrækkelig med omsætning på nettet til, at man kan betale sine investeringer," siger Gert Birnbacher, formand for Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH). (Berlingske Tidende)

Hi3G afviser krise-snak

Christian Jørgensen, administrerende direktør for Hi3G, som har købt en dansk UMTS-licens, forstår ikke, at nogen taler om krise i telebranchen. "Vi kan se, at forbruget af teleydelser i Danmark steg med syv procent sidste år, og at indtjeningen var på otte procent for teleselskaberne. Det er svært at se, at det er et marked i krise," siger han. Christian Jørgensen er i gang med at rekruttere folk til Hi3G og har specifikt bedt sit headhunter-firma om at kigge efter egnede kvinder. Hi3G får langt flest ansøgninger fra mænd, men ønsker af hensyn til arbejdsklimaet en ligelig kønsfordeling. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere