Biometri tordner fremad

Terrorangrebene den 11. september sidste år har vitterligt sat skub i udvikling og salg af biometriske produkter, som blandt andet omfatter genkendelse af ansigt og iris.

Efterspørgslen efter tryghed er steget markant efter 11. september 2001, og det mærkes især i den spirende industri for biometriske produkter.

Et hidtil uhørt stort fokus - også fra mediernes side - på sikkerhedsprodukter har gjort det mere legitimt at tale om biometri, og der er blevet længere mellem modstanderne, der ikke bryder sig om at blive identificeret på deres fingeraftryk eller iris, konkluderer analysefirmaet Frost & Sullivan i en ny undersøgelse.

Interessen spores i alle kundegrupper, fra det offentlige over virksomhederne til private.

Men især det offentlige sørger for at trække udviklingen i gang, da regeringer verden over har afsat millioner af kroner til at forbedre sikkerheden omkring deres ledere og de offentlige institutioner, der kunne blive mål for nye terroranslag.

På den baggrund forventer Frost & Sullivan et stort løft i investeringerne i biometri. Sidste år blev den samlede omsætning på området anslået til 93,4 millioner dollars (700 millioner kroner), men det tal ventes løftet til 2,05 milliarder dollars (15,2 milliarder kroner) i år 2006.

Biometri bliver obligatorisk

- Adskillige lovforslag indebærer obligatorisk brug af biometri til at identificere mennesker i lufthavne og ved andre grænseovergange og til overvågning af kendte kriminelle og terrorister, skriver Frost & Sullivan i rapporten og tilføjer, at store beløb er afsat i USA til udbygning af den nødvendige infrastruktur.

Væksten i biometri er klart størst i Nordamerika, hvor efterspørgslen er stor. Det er derfor ikke overraskende, at det er her, producenterne koncentrerer deres indsats. Europa står næst på listen i det, rapporten kalder en global dominoeffekt.

Ifølge Frost & Sullivan bliver fingeraftryks-scannere ikke den store succes. Mere komplicerede teknologier som ansigts- og iris-genkendelse vinder derimod frem, efterhånden som teknologien bliver ekstra forfinet.

I øjeblikket er kun en håndfuld af de større og adskillige af de mindre virksomheder beskæftiget med udvikling af biometri. Men det store potentiale lokker andre - især store - IT-producenter ind på biometri-markedet, mener Frost & Sullivan.

De vil næppe begynde forfra med at udvikle de komplicerede teknologier, og derfor kan vi vente en række opkøb af eksisterende mindre virksomheder i de kommende år, slutter rapporten.


Vil du vide mere om biometri?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere