Song-kreditorer afviser Telenor

De investorer, som har købt det svenske teleselskab Song Networks obligationer, afviser et redningsforsøg fra det norske teleselskab Telenor.

Det norske teleselskab Telenor får måske alligevel ikke held til at overtage det nordiske teleselskab Song Networks, som har investeret et milliardbeløb i et fiberoptisk højhastighedsnetværk i blandt andet Danmark.

Telenor, som er hovedejer af det danske mobilselskab Sonofon, har tilbudt at sælge sit svenske datterselskab, som har 450 millioner kroner i kontanter, til Song Networks mod at få knap 40 procent af aktierne. Samtidig vil Telenor yde Song Networks et lån, som kan konverteres til aktier, og hvis det sker, vil Telenor kontrollere 84,5 procent af aktierne i selskabet, som i dag er børsnoteret i Stockholm.

Men aftalen kræver, at ejerne af de obligationer, som Song Networks har finansieret sin ekspansion ved at sælge, er indforståede, og det er ikke tilfældet. En gruppe af obligationsejerne har hyret et advokatfirma, som lader forstå, at Telenors overtagelsesforsøg kun er en af metoderne, som Song Networks kan benytte for at undgå konkurs, når kapitalen slipper op omkring årsskiftet.

- Obligationsejerne vil overveje alle forslag til restrukturering, når rådgiverne har haft en chance for at fastslå værdien af Song Networks. Det er ikke konstruktivt at præsentere en færdig læsning med kun en enkelt part, siger de i en fælles udtalelse.

Obligationsejerne mødes med Song Networks ledelse i denne måned eller begyndelsen af august, og Song-direktør Tomas Franzen tør ikke gisne om resultatet af diskussionerne.

Song Networks har i alt udstedt obligationer for 4,3 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere