Fredagens aviser om IT

Udenrigsministeriet mister e-mail. Microsoft fyrer Navision-folk. Store forskelle på landsdelenes brug af IT. Riskær-kreditorer må ikke få rapport. 2M Invest bringer 100 IT-stillinger i fare. Sygehuse afviser kritik af IT-system.

Udenrigsministeriet mister e-mail

Embedsmænd i de danske Udenrigsministerium mister ofte de e-mail, som de sender til kolleger andre steder i verden. Nogle af embedsmændene har derfor helt opgivet at bruge e-mail til inten kommunikation. Direktør Friis Arne Petersen, Udenrigsministeriet, betegner problemerne som ?det, der ikke måtte ske? i forbindelse med det danske EU-formandskab. Problemerne skyldes et nyt IT-system, som der er har haft indkøringsvanskeligheder, lige siden det blev sat i drift for et år siden. (Politiken)

Microsoft fyrer Navision-folk

Det kommer til at koste job, at Microsoft har købt Navision. På en række områder er der nemlig dobbeltfunktioner i de to virksomheder, og dem vil Microsoft fjerne hurtigst muligt. Den første fyreseddel er allerede skrevet til Navisions kommunikationsdirektør Søren Møller Christensen. De fleste fyringer vil sandsynligvis finde sted uden for landets grænser, i Tyskland, England og USA, hvor der er flere salgskontorer. (Børsen)

Store forskelle på landsdelenes brug af IT

Indbyggerne i de store byer bruger IT langt mere end danskerne i de tyndt befolkede område, konkluderer en kortlægning af IT-anvendelsen, som Videnskabsministeriet har foretaget. I Viborg Amt har 48 procent af befolkningen pc i hjemme. København er det 66 procent. Kun hver tredje bornholmer har adgang til internet fra arbejdspladsen, mens to ud af tre københavnere kan browse på arbejde. Hver tredje københavner bruger internet hver dag. I Viborg Amt gælder det kun 12 procent af befolkningen. (Børsen)

Riskær-kreditorer må ikke få rapport

De kreditorer, som har 155 millioner kroner til gode hos den tidligere Cybercity-direktør Klaus Riskær Pedersen, må ikke se den rapport om salget af Cybercity, som advokat Henrik Holm-Nielsen har udarbejdet for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Rapporten sår tvivl om lovligheden af de transaktioner med Cybercity, som fandt sted, inden selskabet blev solgt for en halv milliard kroner. John Korsø Jensen, der er kurator i Klaus Riskær Pedersens personlige konkursbo, ville gerne have set rapporten for at samle information om, hvilke udlodninger der har været fra Riskærs familiefond, som til sidst ejede Cybercity, til finansmanden selv. (Jyllands-Posten)

2M Invest bringer 100 IT-stillinger i fare

100 danske arbejdspladser er i fare, fordi 2M Invest har smækket pengekassen i. Det skyldes, at mange af de 36 virksomheder, som 2M Invest har skudt penge i, har svært ved at klare sig uden yderligere kapital. (Jyllands-Posten)

Sygehuse afviser kritik af IT-system

Hovedstadens Sygehusfællesskab afviser, at der er grund til at kritisere valget af det italienske firma Gesi som leverandør af en integrationsplatform til IT-systemer på sygehusene i København. Ifølge økonomidirektør Morten Rand Jensen er systemet allerede i brug på et hospital i Rom, ligesom Hovedstadens Sygehusfællesskab benytter platformen i mindre målestok i forvejen med god succes. Sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen har kritiseret valget af Gesi-platformen, fordi han mener, at det bliver dyrt for amterne, hvis deres IT-systemer skal bygges oven på flere forskellige platforme forskellige steder i landet frem for en samlet platform. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere