Microsoft forsinker mobiltelefoner yderligere

Selv om Microsoft snart har den endelige version af sin Stinger-software til mobiltelefoner klar, så kan der gå op til et halvt år, inden mobiltelefonerne kommer i handlen.

Microsoft lover at sende den endelige version af Windows til mobiltelefoner, der tidligere havde kodenavnet Stinger, på markedet i løbet af de kommende uger.

Stinger, som nu formelt hedder Windows Powered Smartphone 2002, skulle have været på markedet allerede sidste år. Det blev forpurret, fordi Microsoft har haft problemer med at få softwaren til at virke med den mobile datateknologi, GPRS.

Microsoft vil ikke selv fremstille mobiltelefonerne, men skal alligevel have hardware og software til at spille ordentligt sammen. Microsoft har blandt andet indgået en alliance med chipleverandøren Texas Instruments, som betyder, at telefonproducenterne kan få detaljerede specifikationer over, hvordan telefonerne bygges.

Alligevel går der ifølge Roberto Cazzaro, international direktør i Microsofts mobildivision, op til seks måneder, inden producenter er klar til at sende Microsoft-mobiltelefonerne ud på verdensmarkedet.

Beklager sammenkædning med GPRS

En af de producenter, som ventes at komme først med Microsoft-baserede mobiltelefoner, er britiske Sendo, som softwaregiganten selv er medejer af. Sendo viste allerede den første prototype i februar sidste år.

Spørgsmålet er dog, hvor stor produktion der er brug for. Microsoft har tidligere talt om tocifret millionsalg af mobiltelefoner med sin software, men nu har piben fået en anden lyd.

- Det er version 1.0 af softwaren. For at være ærlig, så ved jeg ikke engang, om softwaren er god nok til alle mobilselskaber, siger Roberto Cazzaro.

Mobilselskaberne har stor indflydelse på, hvilke mobiltelefoner der bliver købt, fordi de ofte yder tilskud til dem.

Roberto Cazzaro beklager, at Microsoft har kædet lanceringen af sin telefonsoftware sammen med GPRS, som er kommet meget sent i gang, og som ikke er så afgørende for at få applikationerne på mobiltelefonen til at virke tilfredsstillende, som Microsoft i første omgang skønnede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere