Torsdagens aviser om IT

Microsoft-kunder klager over prisstigninger. Wallenberg øger Ericsson-ejerskab. Riskær: Kritisk rapport er et partsindlæg. 2M-kollaps presser Anne Linnet.

Microsoft-kunder klager over prisstigninger

De store danske virksomheder og kommuner er så utilfredse med Microsofts nye licenspolitik, at de har henvendt sig til Dansk IT for at få en vurdering af de nye priser. Den største ændring i de nye licenser er, at der ikke længere eksisterer særlige opgraderingspriser til nye versioner. Til gengæld kan virksomhederne tegne en serviceaftale, der indeholder samtlige opgraderinger. Ifølge Dansk IT?s direktør, Tony Franke, kritiserer kunderne også, at et produkt, der tidligere fulgte gratis med fra Microsoft, er erstattet med et andet program, som ingen benytter. Administrerende direktør Klaus Holse Andersen, Microsoft Danmark, afviser, at den nye licenspolitik fører til store prisstigninger. (Børsen)

Wallenberg øger Ericsson-ejerskab

Trods dykkende aktiekurs tyder intet på, at Ericsson er til salg. Det svenske Wallenberg-families investeringsselskab, Investor, tror nemlig, at Ericsson kan vende tilbage til fordums styrke. Derfor har Wallenberg købt yderligere aktier i Ericsson i det forløbne kvartal, så Investor nu ejer fem procent af den svenske teleproducent og kontrollerer 39 procent af stemmerne. (Børsen)

Riskær: Kritisk rapport er et partsindlæg
Den tidligere Cybercity-direktør Klaus Riskær Pedersen finder påstandene i den granskningsrapport, som advokat Henrik Holm-Nielsen offentliggjorde om Cybercity i sidste uge, uhyrlige. Han kalder rapporten for ?et partsindlæg eller et oplæg til anklageskrift bestilt af Erhvervs- & Selskabsstyrelsen?. Henrik Holm-Nielsen undrer sig blandt andet over, at udlandsdanskeren Flemming Edsberg solgte Cybercity til Riskærs familiefond for 12 millioner kroner får uger, inden Cybercity blev solgt for 500 millioner kroner. Klaus Riskær Pedersen afviser, at der er noget som helst fordækt ved de handler. (Børsen)

2M-kollaps presser Anne Linnet

Musikeren Anne Linnets pladeselskab, Circle Records, er kommet i økonomisk uføre, efter 2M Invest har smækket pengekassen i. 2M Invest ejer 43,8 procent af Circle Records, som har tabt 3,6 millioner kroner. Der er brug for at tilføre selskabet 1,5 millioner kroner i kapital, men Anne Linnet vil ikke svare på, om det er lykkedes. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere