Vibrationsfrie harddiske fra IBM

IBM har udviklet en serie nye harddiske, som er velegnede til at blive stablet, fordi vibrationerne er elimineret.

IBM har fjernet et af de problemer, som kan gøre det vanskeligt at stable harddiske i store storage-systemer, vibrationerne. Når harddiskene snurrer, så skaber rotationerne vibrationer, som kan forplante sig til diskene på samme hylde. Rystelserne kan gøre det vanskeligt for harddiskhoveder at læse og skrive på magnetpladerne.

Den nye Ultrastar 146Z10-harddisk fra IBM regner selv ud, hvordan den skal kompensere for vibrationerne, så andre diske ikke bliver forstyrret, skriver ZDNet. Harddisken roterer selv 10.000 gange i minuttet.

Den vibrationsfri harddisk kommer, efter IBM har indgået et joint venture med Hitachi om harddiske. IBM, der nøjes med 30 procent af det fælles selskab, ser det netop som sin rolle at udvikle nye diskteknologier.

Ifølge analysebureauet IDC var der brug for en ændring af IBM?s harddiskforretning. Markedsandelen inden for harddiske til servere er dykket fra 37 procent i 1999 til ti procent i første kvartal af i år.

IBM forsøger også et comeback på storagemarkedet med et system til små og mellemstore virksomheder, som giver op til en halv terabyte lagerplads. Systemet benytter Advanced Technology Attachment (ATA), som er billigere end de traditionelle storage-teknologier, og det har ikke den nye, vibrationsfri harddisk ombord




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere