Finansministeriet dropper serverudbud

Fire ud af seks it-firmaer opfylder ikke kravene i Finansministeriets serverudbud. Nu skal hele udbudet gå om.

Fire ud af seks virksomheder, der har budt på Finansministeriet udbud af servere dumpede. Det skriver Computerworld i dag. Udbudet har en værdi af en halv milliard kroner over to år.

»Fire ud af seks ansøgere opfylder simpelthen ikke kravene til vores udbud. Og med to deltagere tilbage vurderer vi, at vi ikke kan tilbyde en reel konkurrencesituation, og derfor må vi aflyse udbudet,« fortæller kontorchef Martin Præstegaard fra Finansministeriet.

De seks virksomheder har nu fået besked på, at de igen skal søge om at blive præ-kvalificeret for at kunne byde. Computerworld oplyser ikke, hvilke firmaer, det drejer sig om, eller hvilke fejl, der er firmaernes tilbud.

Firmaerne har nu knap en måned til at skrive deres tilbud om, inden de skal afleveres senest 4. september.

Finansministeriet blev sidste år skarpt kritiseret for deres håndtering af et pc-udbud, hvor Fujitsu Siemens tilbud blev afvist, fordi deres ultrabærbare pc var fire millimeter for tyk. Det kom siden frem, at Lenovos bud heller ikke opfyldte kravene. På trods af det blev Lenovos bud godkendt. I en klagesag fik Fujitsu Siemens ret i, at Finansministeriet ikke havde kørt sagen efter bogen. Det var en tom sejr, da Finansministeriet ikke blev pålagt at tage Fujitsu Siemens produkter ind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere