SMS forældet i denne valgkamp

Kun et enkelt parti har slået sin sms-service stort op på sin hjemmeside i denne valgkamp.

Ved sidste valg til Folketinget spillede sms-beskeder en helt ny rolle - men på trods af en global voksende efterspørgsel på mobilt indhold, spillede sms-beskederne en mindre rolle i dette års valgkamp.

»Jeg tror, det er fordi, der har været så ekstremt meget fokus på de sociale netværk denne omgang. At så mange har fokuseret på Myspace og Youtube,« mener informationsarkitekt Peter Svarre, der har hjulpet Naser Khader med at sætte Ny Alliances sms-tjeneste op.

Ved valgkampen tre år tilbage forsøgte Mogens Lykketoft at bruge sms'er som et bindeled mellem ham og vælgerne. Partistøtter kunne for fem kroner få sendt propaganda som sms-beskeder eller talebeskeder til venner og bekendte.

»Den del har vi fravalgt denne gang. Det er simpelthen, fordi vi tidligere har fået for mange negative reaktioner, og så har vi valgt, at vi ikke vil sende uopfordrede sms-beskeder,« beretter Lars Midtiby, der er kampagnechef for Socialdemokraterne.

I stedet bruger partiet nu blot sms'er som et led i den interne organisering.

Med en enkelt undtagelse har partierne sat sms-tjenester i baggrunden for i stedet at fokusere på Youtube, Myspace, Flickr og GoogleMaps. Ny Alliance har dog valgt at plante en opfordring på hjemmesidens forside til at følge Khader på sms. Tjenesten er gratis for både vælger og parti, og Zyb.com valgte endda at hjælpe med at udvikle en enkel tilmeldingsprocedure, som firmaet alligevel havde tænkt sig at tilbyde.

Websitet Kommunikationsforum skrev i starten af valgkampen, at 60 havde tilmeldt sig Khaders »sms-shouts«. Det tal er dog røget i vejret.

»Jeg sidder og forbereder mig til partilederrunden i aften kl. 21 på DR,« skrev Naser Khader til sine knap 497 sms-venner, som Khader på valgkampens anden sidste dag havde skrabet sammen.

Khaders konkurrent, Det Radikale Venstre, er dog til dels med på legen. De Radikale har dog ikke partiets sms-tjeneste på forsiden af hjemmesiden. Der var da også mere succes med sms'er ved sidste valg for de radikale.

»Tallet var højere ved sidste valg, fordi vi var de første, der brugte det. Nu har folk mere skrevet til os, om hvor fedt vores Myspace eller Youtube var,« siger Anna Ebbesen, der er kommunikationsmedarbejder for de radikale.

Ved sidste valg var 700 tilmeldt, men Anna Ebbesen kan ikke oplyse tallene fra i år, da webmasterens kone fødte i nat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere