Direktører kører sig selv for hårdt

For Rune Sørensen, der forlod en toppost i Sonofon i april for at tage en tænkepause, handler hans nye direktørpost i Dataram meget om at køre hjem. Det er en skrøne, at det er nødvendigt at sidde på jobbet i 60-70 timer om ugen, siger han.

For tre måneder siden forlod Rune Sørensen pludseligt sin post som markedsdirektør for Sonofon. Han havde brug for en tænkepause.

- Jeg er fyldt 40 og dermed kommet til en fase i mit liv, hvor jeg må overveje, hvad jeg vil med mit liv og min karriere, sagde han dengang.

Rune Sørensen behøvede dog kun at tænke kort, inden han var tilbage i IT-branchen, hvor han i sin karrieres løb har bestridt en række topposter. Han er netop tiltrådt stillingen som direktør for Dataram, der købte resterne af Memory Card Technologies. Hans ansvarsområde er Europa, Mellemøsten og Afrika.

Umiddelbart lyder det, som om Rune Sørensens tænkepause ikke bragte ham meget længere end tilbage til IT-branchen og et nyt, stressende arbejde, men sådan ser han ikke selv på det.

- Tilbuddet fra Dataram kom nu. Hvis jeg havde ønsket en længere pause, så havde jeg ikke kunnet sætte mig i stolen i det her job, forklarer han.

- Nu har jeg gjort det godt og skal gå hjem

Rune Sørensen har fået væsentligt kortere fra bopælen mellem Skanderborg og Horsens til arbejde, efter han har skiftet Sonofon-hovedsædet i Københavns Sydhavn ud med Århus. Det har gjort det enklere for ham at sige til tidlige morgener og sene aftener væk fra hjemmet på grund af jobbet.

- Jeg kører ikke hjemmefra kl. fem om morgenen og kommer hjem kl. shit om aftenen. Noget af det vigtigste er at huske at køre hjem. Ud på eftermiddagen skal jeg sige til mig selv, at nu har jeg gjort det godt i dag, så nu skal jeg gå hjem, siger Rune Sørensen.

- Jeg skal både have tid til mig selv, min familie og mit job. Jeg kører mellem 16.30 og 17, og så kan jeg være ude at ride med min familie klokken 18. Det kunne ikke lade sig gøre tidligere, fortæller han.

Kun familien at tage tiden fra

Rune Sørensen mener, at alt for mange chefer spænder sig selv får hårdt for.

- Det er en skrøne, at det er nødvendigt at arbejde 60-70 timer om ugen, fastslår han og nævner i forbifarten alle de erhvervsledere, som sidder i bestyrelser, udvalg og rådgivningsfora. Det tager alt sammen tid.

- Jeg sidder ikke i en eneste bestyrelse. Jeg har kun et sted at tage den tid fra, og det er min familie, siger Rune Sørensen, som påpeger, at mange chefer brænder ud hurtigt, fordi de hænger for meget på arbejdet.

Rune Sørensen har også betinget sig, at han drager på ferie allerede efter et 14 dage på jobbet. Sommerhuset til familien var lejet, og det skulle en ny direktørpost ikke lave om på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere