Politikere skaber forvirring med ulogiske domæner

Fire ud af ni partiledere har ikke registreret et .dk-domæne på deres fulde navn. Det gør det unødigt besværligt for vælgerne, mener domænefirma.

Selvom mange af de politiske partier satser på at bruge internettet til at få kontakt med vælgerne har en stor del af politikerne foretaget ulogiske valg omkring deres domænenavne. En test foretaget af domænefirmaet Speednames viser, at fire ud af ni partiledere ikke har registreret et .dk-domæne på deres fulde navn. De har blot nøjedes med at registrere deres efternavn eller slet ikke registre et domænenavn overhovedet.

»For vælgerne er det forvirrende, at én politiker registrerer sig under sit fulde navn og den næste blot under sit efternavn. Det gør det unødigt besværligt for vælgerne. Internetbrugere i dag vil kunne gætte sig til et domæne uden at skulle bruge en søgemaskine som et unødvendigt mellemled,« siger Mikkel Noesgaard, der er direktør for produktudvikling hos Speednames.

Han tilføjer, at man i dag sagtens kan bruge de danske specialkarakterer æ, ø og å i domænenavne.

Både Anders Fogh Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard har registreret varianter af deres domænenavne for at beskytte mod de såkaldte cybersquatters, som registrerer domæner med stavefejl eller alternative stavemåder.

»Uregistrerede domænenavne der ligger tæt på en virksomhed eller en folketingskandidats navn, er ofte oplagte mål for overtagelse for folk med tvivlsomme motiver. Ved at registrere sådanne domæner, kan disse personer eller cybersquatters sikre sig trafik på deres egne websider, eller slet at ret at misbruge sådanne sider til at sprede falske budskaber. Det er derfor en fordel, at registrere domæner som en defensiv handling,« siger Mikkel Noesgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere